петак, 08. септембар 2017.

Popravka LCD televizora/ rešavanje svih vrsta kvarova

KOMPJUTERIJA SERVIS veoma uspešno servisira i LCD televizore, kao i monitore!

Četiri vrste kvara mogu da nastanu na LCD/LED televizoru:
- Kvar na matičnoj ploči 
- Kvar na napajanju
- Kvar na pozadinskom osvetljenu (CCFL, LED)
- Kvar na panelu 
Sva četiri problema rešavamo  !
Nisam pomenuo situaciju kad deca razbiju ekran, onda je to šteta koja je neisplatljiva za popravku, jer samo popravka iskošta skoro kao nov TV (Sony na primer isporučuje nov TV ako zatražite zamenu ekrana o svom trošku, samo je taj TV onda 15-20% kod nas u Srbiji skuplji  ).

Kvar na matičnoj ploči se uglavnom rešava zamenom iste, dok se kvar na napajanju može popravljati zamenom pojedinačnih elektronskih komponenti napajanja! 
Sl.2 Ploča napajanja i Matična ploča LCD televizora


Pozadinsko osvetljenje novijih LCD televizora je LED pozadinsko osvetljenje, i ono je u prednosti po uštedi energije, izdržljivosti i kvalitetu slike.
Iako su LED diode izdržljivije od CCFL lampi (koje su ugrađivanje za pozadinsko osvetljenje starijih LCD televizora i rade na visokom naponu) i kod njih se dešavaju kvarovi.Sl.3 LED pozadinsko osvetljenje LED televizora


Otkazivanjem pozadinskog osvetljenja gubi se slika, dok su sve ostale funkcije televizora u redu!

Najkomplikovaniji i najzahtevniji servis je popravka panela LCD televizora, i to samo u slučaju da nije razbijen fizički. Samo mali broj servisa je stručan i opremljen za njihovu popravku a na toj listi je i naš servis.

Preporučujemo naš tekst:

Kako odavbrati TV u moru brendova i na koje karakteristike obratiti pažnju?

Нема коментара:

Постави коментар