ADSL- UMREŽAVANJE


O B A V E Š T E NJ E
INTERNET + FIKSNI TELEFON+ IPTV (120 kanala/TELEVIZIJA)
Obaveštavamo sve naše stare i nove klijente da je servis KOMPJUTERIJA od nedavno zastupnik kompanije ORION TELEKOM na području Pirota.
KOD NAS SE MOŽETE PRIJAVITI ZA:
1. INTERNET (ADSL, WIFI)- Novogodi[nja akcija 999 dinara mesečno
2. FIKSNI TELEFON- 200 dinara mesečno , 200 besplatnih minuta
prenesite stari broj ili kupite novi
3. IPTV- 111 kanala osnovni paket + doplatni kanali, spisak kanala možete videti na sajtu ORION TELEKOMA
PRIJAVITE SE TAKO ŠTO POPUNITE ONLAJN PRIJAVU , ili na naše telefone:
061 28 106 29, 063 41 77 46-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

UMREŽAVANJE RAČUNARA
UMREŽAVANJE RAČUNARA
Ako svi kompjuteri u vašoj kućnoj mreži rade u Windows 7 Operativnom sistemu, kreirajte „homegroup“
Najlakši način da umrežite vise WiFi uredjaja, računara i podesite deljenje fajlova i štampača u sklopu vase kućne mreže je da kreirate homegroup. Homegroup povezuje kompjutere u vašoj kućnoj mreži i tako vam omogućava da delite slike, muziku, video, dokumenta i štampače. Naravno, najprostiji način podrazumeva da u kući  ili kancelariji imate Wireless ruter, koji ima i četiri slobodna porta za LAN mrežu.

 Pogledajte ceo tekst

Kako napraviti mrežni kabal - Krimpovanje mrežnog (LAN) kabla. 

 

Napajanje uređaja preko mrežnog kabla- PoE (Power over Ethernet) 

 


Pristup vašoj IP kameri za nadzor preko interneta 

 IP mrežne kamere su dizajnirane da rade u LAN-u (Local Area Network) a može im se pristupiti i preko interneta. Unutar LAN-a kameri pristupate lokalno ali dodatnim konfigurisanjem vaše mreže, imate mogućnost da pristupite vašoj kameri i preko Interneta. Da bi ste ostvarili treba slediti sledeće uputstvo.


Konfigurisanje- lokalni (LAN) pristup


Pre nego što budete u mogućnosti da pristupite kameri preko interneta, preporučujemo da konfigurišete kameru najpre za lokalni pristup, preko vaše lokalne mreže (LAN). Naravno najpre pregledajte prateću dokumentaciju za vašu kameru, i sve instrukcije za inicijalno podešavanje. Kad je podesite za lokalni pristup možete otpočeti sa podešavanjima za daljinski (internet)  pristup. Naravno ako je u pitanju poslovni prostor koji nije u vašem vlasništvu, morate tražiti saglasnost vlasnika za pristup preko internetaPristup IP kameri preko internetaDa bi ste konfigurisali vašu kameru za pristup preko interneta, morate da konfigurišete takozvano prosleđivanje porta (Port Forwarding-PF) . PF vam omogućava da pristupite kameri sa udaljene lokacije prosleđivanjem mrežnih portova na koje je povezana vaša kamera ka internetu. Ti portovi se uglavnom prosleđuju tako što pristupite vašem mrežnom ruteru i konfigurišete ga da prosleđuje portove koje koristi vaša kamera. Za detalje u smislu koji portovi će biti neophodni za prosleđivanje signala sa vaše IP kamere, konsultujte proizvođačku dokumentaciju. Za svaki model rutera možete naći uputstvo na internetu kako se “Port Forwarding” odrađuje.  

Коментари

Популарни постови са овог блога

Tipični problemi sa ruterom i kako da ih rešavate?

Kako napraviti mrežni kabal - Krimpovanje mrežnog (LAN) kabla.

Pristup vašoj IP kameri za nadzor preko interneta