LAPTOP

Razlika između laptopa za poslovne namene i laptopa za zabavu ( I deo)U današnje vreme srećemo portabl (laptop) računare u mnogo verzija: Imamo tankih i laganih, onih sa mogućnošću da skinemo displey, gejmerskih, snažnih kao radna stanica (server) itd.
U moru tih varijacija osnovna podela koju možemo napraviti je na
·         laptop za širok krug potrošača (korisnika)
·         laptop za poslovne  namene (business )
Ovde ćemo da podvučemo sve fundamentalne razlike i karakteristike ovih dveju grupa kako bi vam pomogli da sebi razjasnite šta vam je zapravo potrebno.


Proizvodjači često odgovarajućim nalepnicama pomažu da odmah znate sa kakvom mašinom imate posla. Tako Lenovo prodaje IdeaPads za obične potrošače a Think Pads za poslovne korisnike. Dell ima XPS i Inspiron modele koji su namenjeni za široki krug korisnika dok je grupa Latitude namenjena poslovnim korisnicima.
Toshiba koristi Satellite, Qosmio, i Kirabook brendove za opšte namene, a Tecra brand kao alat za poslovne namene. Acer, ima Aspire kao opšte potrošački  a TravelMate za poslovne korisnike. HP je brend koji pravi naj detaljniju klasifikaciju: Oni prodaju potrošačke noutbukove kao Pavilion, TouchSmart, Envy, Spectre, i Split lines, a njihove  poslovne  tržišne marke su G-series, EliteBook, Pro, ProBook, i ZBook brendovi.  

 
Kako odabrati laptop računar?

 Saveti za kupovinu polovnog laptopa

Povezivanje vašeg laptopa na TVPostoje više razloga zbog kojih bi želeli da povežete Vaš laptop na TV:
-          TV je većeg formata i možete da gledate filmove na velikom ekranu i u boljem kvalitetu ako je HD TV (rezolucija 1920 x 1080)
-          Ako izvodite prezentaciju za veći broj ljudi, lakše je da istu prate na TV-u
-          Kad uspostavljate video komunikaciju sa rođacima koje ne viđate često (zbog udaljenog mesta boravka),  a žele da ih vide i ostali članovi porodice; tu koristite neki od programa na laptopu kao što su: Skype, Google talk, i mnogi drugi koji pružaju mogućnost video komunikacije.  
Da bi ste povezali vaš laptop na TV biće vam potreban ili samo odgovarajući kabal ili i neki od adaptera i kabal, u slučaju da konektori na TV-u i na vašem računaru nisu kompatibilni.
To odmah možete utvrditi proverom raspoloživih konektora na vašem TV-u, da vidite čime raspolažete:
HDMI priključak (port) je na raspolaganju kod novijih televizora, i on je vrlo podesan za povezivanje.


Šta treba uraditi da baterija laptopa izdrži što duže, onda kad vam je najpotrebnija?

 

Zašto se vaš laptop pregreva?

 

 

 

 

Laptop u režimu HOTSPOT- kako to odraditi

Коментари

Популарни постови са овог блога

Tipični problemi sa ruterom i kako da ih rešavate?

Kako napraviti mrežni kabal - Krimpovanje mrežnog (LAN) kabla.

Pristup vašoj IP kameri za nadzor preko interneta