понедељак, 4. новембар 2013.

Najbolji antivirus programi i zaštita od internet pretnji

Kao što smo već pomenuli u svakom društvu pa tako i u internet globalnom društvu, postoje zlonamerni pojedinci, koji su spremni da zarad različitih ciljeva  slučajno ili namerno nanesu štetu drugima.
Virusi u digitalnom svetu su  u stvari maliciozni, zlonamerni programi, koje je neko napravio, i inficiranjem , to jest instaliranjem na vaš računar, mogu da proizvode različite efekte.
 Mogu da omogućavaju špijuniranje, to jest da preko neta neko prati vaše aktivnosti ili pristupi podacima smeštenim u vaš računar.
Mogu da ugroze vaš operativni sistem (windows), da ga uspore ili čak "obore".
Najveći izvor tih pretnji je naravno internet, jer surfovanjem po netu, otvaranjem raznih sajtova, i onlajn aplikacija (igrica, multimedijalnih sadržaja:muzika , filmovi) vi nesvesno omogućite prodor tih
napadačkih programa u vaš računar. Uglavnom se sve dešava u pozadini pa vi i ne primetite instalaciju malicioznog programa. Izvršenje, instaliranje takvih programa može biti sakriveno na mnoogo načina, a često ime samog linka aktivira iste.

Kako da se štitimo od tih napada i koja vrsta zaštite je naj bolja?
Saveti:
  • Prvo treba izbegavati sajtove sa sumnjivim sadržajima, pogotovu sajtove gde posetioci imaju mogućnost da uploaduju razne stvari, naročito aplikacije, programe.
  • Sigurno bezbedni sajtovi su oni čija dresa počinje sa https:// ... Šta znači bezbedan sajt? Bezbedan sajt je onaj koji je hostovan na serveru sa jakom antivirusnom zaštitom. Takvi sajtovi su uglavnom sajtovi finansijskih institucija, to jest gde se vrše transakcije ili korporativni sajtovi, itd.
  • ako se nalazite na internetu i posećujete razne sajtove( a svi to radimo), poželjno je da na svom računaru imate što bolju antivirusnu zaštitu.
ANTIVIRUSNA ZAŠTITA
Na internetu postoje mnogo besplatnih antivirusnih programa, ali ja vas ovom prilikom uveravam da oni nisu dovoljna i potpuna zaštita za vaš računar.
Zato je bolje uzeti profesionalnu verziju AV programa i naš izbor za NAJBOLJI ANTIVIRUS je
KASPERKI.
Kasperski možete preuzeti ovde:


Ovaj program pruža širok spektar zaštitnih radnji, koje su obavezne za vašu bezbednost a ja ću pomenuti samo osnovne:
  •   Proverava vašu poštu, jer mnogi mejlovi stignu sa atačmentom koji je virus.
  •   Mnoogi sajtovi skrivaju napad samim njihovim otvaranjem a Kasperski odmah blokira napad i stavi sajt na crnu listu
  • Štiti vašu kućnu mrežu od spoljnih upada (firewall)
  • proverava sve programe koje skinete sa interneta, odmah nakon skidanja i pre nego što ih instalirate.
  • blokira instalaciju virusa i sa drugih medija: CD, USB flash memorija.
  • prati sve aplikacije koje se dešavaju u pozadini.
Ako se bilo šta dešava vezano za sve prethodno odmah vas obavesti.
SAVET: Ne pokušavajte da pronađete ovaj Antivirus na  netu besplatno, jer moje iskustvo je sledeće:
Jedini put kad sam u svojoj režiji oborio svoj operativni sistem bilo je kad sam sa neta skinuo besplatan Kasperski (ili Kasperski sa plaćenom licencom)
Moje mišljenje: Ova kompanija je toliko moćna da fenomenalno štiti svoje proizvode a kako to radi ne bih se sad upuštao u tu priču na ovom mestu.
Možete biti sigurni ako legalno instalirate ovaj program(platite) licencu zaista ste bezbedni i možete da surfujete na netu gde god želite.
Dokaz da sam u pravu je što druge programe ipak možete da pronađete na netu i da ih koristite, ali budite sigurni da je zaštita br. 1: KASPERSKI.
Samo vodite računa da antivirus bude redovno Update-ovan, kako bi imao najnoviju bazu aktuelnih pretnji.

Još jedna potvrda da sam u pravu jeste i sledeća situacija. Kada primetim da i pored moje zaštite (naročito besplatne), ipak imam virus u računaru, ja uradim sledeće.
Skinem probnu "trail" verziju Kasperskog, razinstaliram besplatni i Kasperskim skeniram računar.
Rezultat: Obavezno bude pronađen virus koji se provukao pored besplatne zaštite.
VAŽNA NAPOMENA: Na jednom računaru ne smeju da budu instalirana dva antivirusa istovremeno, jer kao rezultat njihove borbe za dominacijom, biva blokiran vaš operativni sistem.
Samo jedan antivirus može da radi nesmetano.


Klasifikacija pretnji po vaš računar!!!

 

3 коментара:

  1. Gde se u Beogradu moze naci "originalan" Kasperski AV program? Ko garantuje "originalnost"? Ko ga instalira? Koliko kosta? Koliko vremenski traje zastita?

    ОдговориИзбриши
  2. Zastupnik za Kasperski za Srbiju je Singi Inzenjering: http://www.singi.rs/

    ОдговориИзбриши

Postavite pitanje!

KOMPJUTERIJA Servis - Dozvolite da se predstavimo, mi rešavamo svaki problem sa Vašim računarom,tabletom, LCD televizorom i savetujemo

Dragi naši verni pratioci i klijenti, KOMPJUTERIJA SERVIS je zaokružen i kompletan servisni sistem, koji na kvalitetan i pristupačana nači...