четвртак, 22. мај 2014.

Tipični problemi sa ruterom i kako da ih rešavate?

Ruter (router) je uredjaj koji u današnje vreme prisutan ne samo u firmama već i u svakoj porodici koja shvata i zna da koristi mogućnosti i prednosti informacionih tehnologija.
Dakle, internet. računari i smart uređaji su postali deo naše kako poslovne tako i privatne svakodnevice.
Da bi smo bili u stanju da omogućimo pristup internetu svim uređajima i svim članovima u kući, za to nam je potreban uređaj koji se naziva ruter (router). Router je u ovom sluc
aju uredjaj koji je i nasa pristupna tacka nasoj mrezi i internetu to jest ACCESS POINT.



   PROBLEM br.1
Kupili ste nov ruter, i sada vas očekuje posao da ga priključite, podesite da radi korektno.
 Kao što smo pomenuli početni korak je da LAN kabl sa modema, koaksijalni, DSL ili FiOS    , koji vam je dodelio ISP (Internet Service Provider) povežete na ruter, (WAN signalna lampa treperi ako imate signal), kao i napajanje rutera.
Proizvođači uz svaki svoj uređaj isporučuju SETUP CD, to jest instalacioni CD koji vas vodi kroz instalaciju vašeg uređaja. Na taj način ključni parametri bivaju automatski podešeni, i ako niste baš na profi nivou sa mrežnim uređajima to je preporučeni način za vas.
Bilo kako bilo neke stvari o vašem ruteru ćete morati da naučite, i mi ćemo baš na njih da se fokusiramo u ovom postu.
Internet signal sa rutera možete da primate bežično ili preko mrežnog LAN kabla .
Potvrda da je WiFi (bežično emitovanje ) uključeno na vašem ruteru je treperenje WLAN idikatora.
Ako je WiFi uključen, neophodno je da podesite WPA ili WPA2 PSK lozinku da ne bi bilo neovlašćenog korišćenja vaše mreže .
Moguća situacija br.1: sve ste odradili ali ipak ne vidite signal sa vašeg rutera. Savetuje se da raskačite kablove izmedju rutera i modema i isključite modem iz napajanje u trajanju od najmanje 30 sekunde, onda sve povežete ponovo.

Situacija br.2: Pokrenuli ste softver sa instalacionog CD-a ali je on javio da ne može da pronađe vaš ruter iako ste povezali računar LAN kablom na jedan od portova rutera.

Rešavanje: Morate na vašem računaru (Windows 7) da otvorite mrežna podešavanja:
Control Panel -Network and Internet-Network Sharing Center-Change Adapter Settings
Zatim napravite desni klik na LAN konekciju i otvorite Properties, pa selektujete Internet Protocol version Version 4 (TCP/IPv4), pa opet izaberete Properties:


Čekirajte "Use the following IP address."  Sad će te biti u situaciji da manualno unesete IP adrese i to tako da prva (IP adresa vašeg računara) bude različit od IP adrese vašeg rutera koja je najčešće  "192.168.1.1", pa vi u prvo polje unesite: "192.168.1.2". To je zbog toga što znate da dva uređaja (u ovom slučaju računar i ruter) u lokalnoj mreži ne mogu imati istu IP adresu. . U polje "Subnet mask," ukucate "255.255.255.0"—tipično za kućnu mrežu, a u polje "Gateway" ukucajte defolt IP adresu rutera— "192.168.1.1" .
Prethodno morate da uradite najčešće kad na ruteru nije uključena opcija DHCP (
Dynamic Host Configuration Protocol) jer to je opcija koja obezbeđuje da svi uređaji priključeni na ruter dobiju različite IP adrese.
Inače što se podešavanja rutera tiče, interfejsu rutera pristupate tako što u vaš  web pretraživač u URL polje ukucate IP adresu rutera: 192.168.1.1.
Zatim će te biti pitane za korisničko ime i lozinku, koje određuje proizvođač rutera, i kad to unesete ulazite u interfejs rutera.

PROBLEM br.2

Ime vaše mreže je nestalo sa liste mreža koje vaši uređaji vide

Kod podešavanja (setup) koja ste odradili pokretanjem CD sigurno ste bili pitani za ime vaše mreže , koje će drugi uređaji da vide i koje ste izabrali i uneli. Ime te mreže na ruteru je SSID i on ga emituje u okolinu kao ime signala.
 Ako ste pristupili ruteru jedna od opcija koja je na raspolaganju kod rutera je da podesite da emituje ime vaše mreže (Network Name Broadcasting)  ili da to ne čini, pa vaša mreža neće biti vidljiva.
Iz bezbedosnih razloga možete učiniti vašu mrežu i nevidljivom, ali podrazumeva se da ste prethodno podesili sve vaše uredjaje da primaju signal.

Ako se desilo (i to ne vašom voljom), da nestane ime vaše mreže morate da odradite sledeće:
Podesite vaš računar ili drugi uređaj da se konektuje na ruter i kad on ne emituje ime mreže!

 Control Panel->Network and Internet->Network and Sharing->Manage Wireless Networks.
Ako vidite vašu bežičnu mrežu izlistanu, napravite desni klik na nju pa idite na properties. Izaberite opciju"Connect even if the network is not broadcasting its name (SSID)."

Ako ne vidite vašu mrežu izlistanu, kliknite "Add" pa odaberite "Manually connect to a wireless network" onda unesite informacije o vašoj mreži.

 
PROBLEM br.3

Često dolazi do prekida signala sa vašeg rutera  

Vi bezbrižno surfujete internetom i iznenada internet signal se prekine.


Potencijalno rešenje: Ovo je čest problem, naročito za one koji koriste kablovski internet ili FIOS. Uzrok je u nestabilnosti signala a razlog ja najčešće spliter. Zato zamenite spliter u skladu sa sledećim uputstvom: Ako koristite nekoliko splitera na ulazu vaše kablovske mreže, proverite da li je njihova specifikacija-7dB splitter (piše na nalepnici). Pokušajte zamenu-7dB splittera kojim je vaš modem povezan, sa spliterom od -3.5 dB , koji bi trebalo da smanji gubitke signala. Signal može da se pojača i dupliranjem sa dva splitera, ako su izlazi slobodni:



 Nastavak

Pogledajte još:

Zaboravili ste lozinku za kućni WiFi ? Potrebno je samo 3 koraka u Windows 7 da pogledate koja je?

272 коментара:

  1. Kompjuter se normalno povezuje na internet mogu igrati igrice sve, samo kad udjem u jednu igricu uvek izbacuje nemoguce se povezati na dns server, sta da radim?

    ОдговориИзбриши
  2. Meksiko na facebook-u, na drugom kompjuteru radi, samo na ovom ne

    ОдговориИзбриши
  3. Ako internet normalno funkcionise znaci da je problem u podesavanjima u samoj igrici. Probaj da promenis komunikacioni protokol koji ti sama igrica nudi.

    ОдговориИзбриши
  4. Imam problemsa ruterom dolazi mi do cestog prekida signala na ruteru, npr radi mi ruter normalno 5-6 dana, onda dodje do prekida koji traje otprilike sat vremena i kad to prodje ponovo imam signala...a signal mi npr crtice na mobilnom pokazuju cas 1 cas sve, kad se nalazim tik kraj njega ili u drugoj sobi!... Mogu da znam sta uzrokuje taj problem, da li samo splitter ili nesto drugo?

    ОдговориИзбриши
  5. Izvini samo da dodam jos! I kad mi dolazi do prekida upalim komp nemam ni na njemu neta kad izgubim signl sa rutera! A koristim kablovski net!! Hvala unaprijed!

    ОдговориИзбриши
  6. Ako nestanak mreže nema veze sa nekim tvojim akcijama na hardveru, onda možda provajder ima prekid veze ka internetu.
    To sto ti vidiš signal koji emituje ruter ne znači i da imaš internet, jer ruter kad je uključen on emituje signal bez obzira imao pristup internetu ili ne.
    Ne znam koji ruter i provajder su u pitanju ali prekid signala nije ništa neuobičajeno. Ako ti računar nije uključen (a on javi ako nemaš pristup internetu), prati signalne lampice na ruteru: Ako nije uključeno trepćuće svetlo za internet i status, onda nemaš ni protok ka globalnoj mreži. Na računaru se lako proverava imaš li pristup ili ne.
    Pretpostavljam da si zaštitio svoju mrežu lozinkom, i ne kače se komšije :), pa gledaju filmove itd...Ako mrežu deliš sa nekim mogu da nastanu problemi, pogotovu ako na ruteru nije omogućen DHCP- to jest opcija da ruter automatski dodeljuje IP adrese za sve korisnike mreže, u protivnom ti moraš IP adrese da dodeliš ručno svakom uređaju.

    ОдговориИзбриши
  7. Što se lozinke za tvoju mrežu tiče, ona mora da bude WPA2 PSK. jer ako si stavio WEP lozinku, ona može da se razbije.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман3. март 2015. 22:07

    Imam asus tablet 7" i ne mogu da ga povezem na WIFI, iako je normalno radio, a mogu da se povezu svi drugi uredjaji u kuci. Prikazuje da je signal odlican, ali da je internet veza losa. Internet operater je SBB. Molim Vas da mi pomognete! Unapred hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pošto se svi ostali uređaji povezuju, znači da problem nije u ruteru već sa tabletom. Pogledaj da li ruter vidi tvoj tablet, možeš da iskoristiš i program Wnetwatcher, ako ne umeš da pristupiš ruteru.

      Избриши
    2. Ja imam isti problem samo sto se tablet poveze kod komsije normalno na wi fi a kod kuce nece. Kaze da je slaba veza i ako je ruter zakljucan i nalazim se pored rutera.Imam asal a tablet samsungov.Mozete li mi pomoci ?

      Избриши
  9. Анониман31. март 2015. 20:03

    Koristim IKOM kablovsku za gledanje TV a takodje i internet paket preko njih, sa njihovim modemom. Na modem sam povezao lan kablom TP LINK wirless ruter WR 741 ND i svuda u kuci imam mrezu. Zasticena je sifrom koju sam menjao nekoliko puta, radi provere da li se neko sa strane prikljucio, a to sam proveravao I u podesavanjima rutera, i konstatovao sam da nemam uljeza a niti drugih korisnika u kuci. Problem je u sledecem. Kada sa ruterom povezem kompjuter (win 7) sa lan kablom, postizem maksimalnu brzinu (speed test 90 do 100), ali kada raskacim lan kabal i povezem se wireless, speed test mi pokazuje samo 30-40. Da li znaate mozda u cemu je problem. Unapred hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Žičana veza (LAN kablom) je čvrsta veza pa je zato brzina stabilna i maksimalana. Što se bežične veze tiče ima mnogo faktora koji mogu da utiču na kvalitet i brzinu konekcije rutera sa nekim uređajem.
      Na primer:
      - kvalitet rutera
      - njegova lokacija (ne treba da bude blizu nekog elektronskog uređaja)
      - fizičke prepreke između rutera i uređaja i njihova međusobna daljina
      - kvalitet risivera uređaja koji je povezan na ruter

      Избриши
  10. Imam problem sa ruterom TL-WR340GD. Kada ubacim kabl svetli pwr wan 1 3 4 (znaci samo svetli bez treperenja) , wifi ne radi ... Ako moze pomoc bio bih vrlo zahvalan.

    ОдговориИзбриши
  11. Ako ne svetli signalna lampica WLAN, onda WiFi nije ni uključen. pristupite ruteru kao što sam objasnio u postu, onda pronađite u meniju WLAN i uključite, naravno treba da stavite i zaštitu u vidu lozinke (WPA2 PSK).

    ОдговориИзбриши
  12. postovani,jedno pitanje probacu da ga detaljno objasnim,komsija 1 ima internet preko adsl-a,komsija 2 koristi internet tako sto je od komsije 1 pustio mrezni kabl u duzini od 20tak metara i ide mu naravno direktno u kompijuter,e sad posto ja hvatam whirelesom komsiju 1 ali mi je slab signal i radi mi net ali dok je lepo vreme jer je signal slab ja bih zeleo da kod komsije 2 postavim neki ruter i da mi on salje jer njega super vidim (cisto bez prepreka)interesuje me sledece kad bih ja kupio neki modem i samo ga prikacio na mrezni kabl koji ide od komsije 1(naravno i upalio whireles) da li bi morao da radim neka podesavanja na njemu ili bi automatski radio internet bez problema?hvala na odgovoru ako ste uspeli da shvatite moj problem :)

    ОдговориИзбриши
  13. Nisi bio jasan :( , kako zelis da hvatas signal, preko mreznog kabla ili bezicno (wifi). Ako kod komsije 2 stavite ruter koji emituje i bezicno, ti od njega mozes da primas signal. Ne trebaju nikakva posebna podesavanja na tvom racunaru pod predpostavkom da je na tom ruteru ukljucen DHCP- pa ruter sam dodeljuje IP adrese svim prikljucenim uredjajima. U protivnom, ako nije DHCP ukljucen, moras svom racunaru da dodelis IP adresu rucno. Naravno treba da znas i lozinku ako mrezu o kojoj govorimo i zastitite.

    ОдговориИзбриши
  14. trenutno koristim internet preko wifi-ja i hvatam komsiju 1 ali je izuzetno slab signal(znam mu lozinku dao mi je komsija 2 heheh :),e sad komsija 2 trenutno koristi internet od komsije 1 preko mreznog kabla u duzini od 20tak metara,ja zelim da kod komsije broj 2 postavimo ruter ili modem kako se vec zove (posto njega vidim bez ikakvih prepreka i normalno bio bi jaci signal) i koristim preko wifi-ja,interesuje me da li bi morao da radim neka podesavanja na ovom ruteru koji bi postavili kod komsije broj 2 ili bi bilo dovoljno da ga samo ukljucimo?a da kako da ga podesimo kao sto ste rekli a da na vidi komsija 1 onda ce on da ima na liniji fakticki 2 modama,jedan koji je dobio od poste i jos jedan koji bi mi kupili(mislim da nesto ne zabrljamo)ja koristim wajrles karicu tp link 550g valjda bese i spoljnu grid antenu cisto da napomenem.

    ОдговориИзбриши
  15. Kada kod komsije 2 stavite ruter, povezete na mrezni kabal koji dolazi od komsije 1, nece biti potrebna nikakava posebna podesavanja osim onoga sto sam prethodno pomenuo. Postavlja se pitanje kolika je brzina interneta kod komsije 1, jer kad ste sva trojica na mrezi, moze osetno da padne brzina protoka, pa tako i da izazove sumnju u pogledu broja korisnika. Ko se razume u mreze i rutere moze uvek da pogleda koji uredjaji su povezani na ruter u svakom momentu. Vide se i fizicke (MAC) adrese svakog uredjaja, a one su nepromenjive i preko njih se 100% zna koji je uredjaj povezan na ruter.

    ОдговориИзбриши
  16. Kako da popravim ovu situaciju. nije mogla da se unese sifra na ruteru pa sam pozvao prodavca i on mi je rekao da pritisnem dugme "reset" na ruteru i da sacekam i pokusam ponovo . Medjutim posle nije bilo nikakvog signala na telefonu kada sam pokusao da se povezem . sta da radim

    ОдговориИзбриши
  17. Imam wi fi signal i preko mob.mogu da surfujem na netu. Medjutim, preko racunara ne mogu na net, pise da nema konekcije. Sta moze biti u pitanju? Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. imam isti problem... wi fi radi i lepo surfujem preko moba i lap topa... ali preko racunara na koji je sve povezano direktno, nece. Sta moze biti problem? pokusavao sam da resetujem modem, ne pomaze... reinstalirao xp, ne pomaze...

      Избриши
  18. Kad je XP operativni sistem u pitanju, uglavnom treba rucno da se unesu IP adrese, odnosno treba da sledis uputstvo provajdera. Znaci u TCP/IP odeljku moras da dodelis IP adresu svom racunaru: 192.168.1.5 (npr.) da dodelis IP adresu za SUBNET Mask kao i za DEFAULT GATEWAY (to je IP tvog rutera u stvari i u ona ima vrednost 192.168.1.1 ili 192.168.0.1). Ako nemas uputsvo pozovi provajdera ili provera raspolozivost uputstva za tvoj ruter na sajtu provajdera.

    ОдговориИзбриши
  19. Naravno treba uneti i IP adresu DNS server, a tu informaciju ti daje provajder.

    ОдговориИзбриши
  20. Imam problem sa pes 2015, kada sam konektovan na net ne mogu igrat a ranije sam mogao.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da li si mislio da PES ne mozes da igras sa protivnicima koji su na netu, ili uopste ne mozes da igras PES kad si konetovan???

      Избриши
  21. Postovani,

    Pre nekoliko meseci sam kupila laptop Asus N551JK, s obzirom da sam student arhitekture i da mi treba dovoljno jak laptop da podrzi sve programe koje koristim (ArchiCad, AutoCad, 3ds Max, Photoshop, itd). Medjutim, odmah nakon sto sam preuzela laptop od coveka koji mi je instalirao operativni sistem kao i sve ove programe, poceli su problemi sa konekcijom na WiFi mrezu. Desava se to da cim se povezem na ruter (TP- link), internet imam nekih 5 do 10 minuta i onda se diskonektuje (ili se pojavi zuti trougao i pise - No internet access ili Limited access). Pored laptopa, diskonektuju se svi uredjaji koji su povezani na ruter i internet ne radi dok se ruter ne restartuje. To se ne desava kad je laptop iskljucen, sve radi super, ali odmah nakon sto ga ukljucim i povezem na internet, sve se poremeti i nijedan uredjaj ne funkcionise. Nosila sam ga kod istog coveka koji mi je sredjivao laptop, i rekao je da je problem verovatno do rutera. Medjutim, ja sam na 5 rutera pokusala da se povezem i svuda je bilo isto - poveze se, ima 5, 10 minuta, kako kad, i onda se diskonektuje.
    Da li mozete da mi kazete u cemu je problem? Citala sam dosta toga po raznim forumima, ali nista od toga nije funkcionisalo u mom slucaju. Nadam se da sam Vam dovoljno dobro objasnila.
    Unapred hvala, pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  22. Koji operativni sistem koristite? Pretpostavljam da je Windows 7. Da bi se vise uredjaja povezalo na ruter istovremeno, neophodno je da je DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) ukljucen na ruteru. Pretpostavimo da jeste a Vi proverite.
    Dalje, ni ruteri nisu savrseni, ni laptop WiFi adapteri a i stabilnost signala koji primate zavisi od 33 faktora. Zasto od bas od 33, to cemo drugom prilikom. Znaci, sklonite ruter dalje od drugih elektronskih uredjaja (TV, Radio, risiver, itd. itd), neka bude usamljen. E sad ako je vas laptop hardverski i softverski ispravan (i vas ruter naravno), proverite da li imate najnoviji (to jest najbolji) drajver za WiFi na laptopu. Kad ste to obavili i veza pukne preostaje samo jedno, dodelite svom laptopu staticku IP adresu, objasnio sam u postu gore kako se to radi (situacija 2). Kad ste dodelili staticku adresu, npr: 192.168.1.100, obavezno posle toga udjete u "Network Connections" i pokrenete opciju "Diagnose". Pratite sta se desava, pa opet proverite preko te opcije "Diagnose" Javite nam sta javlja vas racunar, da resavamo problem dalje.

    ОдговориИзбриши
  23. Samo da dodam da je Windows 8.1 stabilniji od sedmice, a Windows 10 jos bolji.

    ОдговориИзбриши
  24. Jos nesto je vazno! Spliter, koji razdvaja ADSL od telefonskog signala, obavezno mora da bude na ulazu telefonske linije u vasu kucu/stan, a zatim se vezuju svi ostali uredjaji. Ako koristite telefonsku liniju za internet , naravno. Znaci spliter nikako ne sme da bude iza nekog telefona.

    ОдговориИзбриши
  25. Tokom dana pukne wi-fi mreža nekoliko puta... i ne može da se poveže sve dok se dotichni ADSL-ov t-com ov ruter ne restartuje. Svakog dana od 2x do 6x se desi to pucanje mreze. Hvala na odg

    ОдговориИзбриши
  26. Postujte ovo pravilo u odgovoru iznad Vaseg pitanja u vezi splitera. Proverite stanje telefonskog kabla, ako ima nastavaka, ukljestenja kao i pouzdanost cinceva . Kad je to u redu, oni su obavezni da testiraju ruter i da zamene isti ako ne valja. I posle svega ako se ne promeni situacija, onda promenite provajdera :).

    ОдговориИзбриши
  27. Zdravo! Nemam pristup internetu, na bezicnoj mrezi sam preko lap-top-a, uredno je placen internet, i mislim da nije do operatera. Detektujuci problem pomocu samog windovsovog programa, izbacuje mi poruku "Windows can't communicate with the device or resource(primary DNS server)" i ne moze ga automatski opraviti, te sam pokusala pomocu nekog MicrosoftEasyFix20140.mini kaze fixed, ali nije opet na mojoj mrezi "No internet access", a na komsijinom ima sve uredno. Pokusala sam i sa opcijom iz control panela da cekiram Obtain an IP address automatically i Obtain DNS server address automatically cekirala i opet nista, na kraju uradih sistem restore da vidim nisam li nesto u blizoj proslosti pogresila, i jesam nesto, ali restore nije pomogao, Sumnjam da je neki maliciozni softver u pitanju-virus, tako da; uradicu jos celokupno skeniranje racunara pa da vidim, ne bih da radim sistem, pa ako imate jos neku opciju koju bih ja sama mogla da pokusam hvala vam unapred, ako ne-novi sistem mu ne gine :D Prijatno..:)

    ОдговориИзбриши
  28. Kad ima problema sa konekcijom ne birajte automatsko dodeljivanje IP adrese, vec istu unesite rucno, Objasnjavao sam u tekstu iznad u koje polje sta treba upisati.

    ОдговориИзбриши
  29. Imam tablet Gigaset QV830 android 4.2.2 i kad je on prikačen na internet, tj kad je uključen wifi, blokira internet na svim uređajima...A kad se isključi internet opet proradi, na svim uređajima... Šta bi mogao da bude problem?

    ОдговориИзбриши
  30. Da li si hteo da kažeš, da kad je uključen WiFi, nemaš LAN (preko UTP portova) konekciju?

    ОдговориИзбриши
  31. Da...kad god je uključen wi-fi na tabletu, svi ostali uređaji nemaju konekciju

    ОдговориИзбриши
  32. Da li si reklamirao ruter, nije neobicno da bude neispravan.

    ОдговориИзбриши
  33. Jesam...ruter mi je telekomov...i odgovor je da rade dijagnostiku i da će mi se javiti. A inače internet radi savršeno, sve dok wi-fi na tabletu nije uključen...

    ОдговориИзбриши
  34. A jesi stavio lozinku na WiFI? Ako je otvoren moze pola komsiluka da se nakaci na tvoju mrezu i blokira tvoj ruter. Skini program Wireless Network Watcher i pogleday koji sve uredaji su povezani na tvoj ruter:
    http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

    ОдговориИзбриши
  35. molim za pomoc

    do skoro sam mogao da udejm na podesavanja za ruter preko linka : http://192.168.1.1/

    sada to ne mogu izbaci kao da i nije na internetu
    pokusao sam sa slicnim linkovima ali ni je dan ne radi

    da li mozete da mi pomognete

    С поштовањем,
    Ivan

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Resetuj ruter i tako ga vratiš na fabrička podešavanja. To se radi pritiskom kroz rupicu za reset na zadnjoj strani rutera, pomoću spajalice za papir na primer, i držiš dok ne izbrojiš do 8.
      Posle toga pristupiš ruteru onako kako je i propisano i ponovo postaviš lozinku (WPA2) i ime tvoje mreže (SSID).

      Избриши
    2. Pokusao sam da resetujem ruter nekoliko puta ali nikada nije hteo da pristupi pomenutim linkovima

      ruter mi je povezan sa PC-jem preko mrfezne karte

      Избриши
  36. Ruterima se pristupa ili preko http://192.168.0.1/ ili preko http://192.168.1.1/
    Ako neznas sta je od ta dva kucaj u Command Promptu : ipconfig/all i videces adresu za Default Gateway
    Sto se resetovanja rutera tice kod nekih treba poduze drzati dugme za reset, a nisu ni ruteri vecni.

    ОдговориИзбриши
  37. Najzad

    U S P E O S A M


    Hvala jos jednom

    ОдговориИзбриши
  38. Imam sljedeci problem, dakle inastalirao sam u pc wireless karticu i sve je kako treba pokazuje odlican signal rutera. Medjutim kada zelim da spojim sa ruterom pojavi se ona slika gdje se spaja como i ruter i pise pricekaj dok se windowsi povezuju i tako to laufa i nista se ne desi, ne poveze se. Samo jednom se uspjelo povezati ne znam ni ja kako,ali nakon gasenja compa opet isto. Prvo sam pomislio da je do wireless karte, medjutim napravim hotspot sa svojim smartom i uspio sam se povezati iz prve na hotspot, dakle zakljucio sam da ipak nije do karte, vec nesto nece sa mojim ruterom. Samo da napomenem da ostali uredjai su spojeni na ruter, laptop, smartphone itd. Da li ima neko neki savjet, sta da radim, trebam pomoc??? hvala unaprijed

    ОдговориИзбриши
    Одговори

    1. Jeste instalirali i odgovarajuci drajver za vas operativni sistem, t.j da li je drajver kompatibilan sa OS.
      Kad je Wireless signal u pitanju, treba imati na umu da je signalu dodeljena odgovarajuca oznaka u skladu sa brzinom- Wi-Fi 802.11 b/g/n.
      To su b,g i n. Upravo tu moze da dodje do nekompatibilnosti izmedju uredjaj koji emituje signal i uredjaja koji prima.
      Ako je WiFi kartica spora (b) a svi ostali uredjaji n- generacije, oni ce preuzimati signal i sprecavati konekciju spore kartice. Koliko uredjaj je povezano na ruter i kako.

      Избриши
  39. Pozdrav, imam jedno pitanje ako mi mozete pomoci....Dakle, koristim kablovski internet(ELTA-KABEL) i imam njihov ruter Thompson(koji je na drugom spratu) i internet radi super ali nisam imam signala na 1 spratu pa sam kupio jos jedan ruter TP LINK i spojio sam ga UTP kablom (duzine nekih 20-ak metara) sa glavnim ruterom (THOMPSON) i net radi super i na prvom spratu ali mi se desava da nakon par sati interneta veza pukne na tom ruteru (TP LINK) dok na glavnom )THOMPSON) radi perfektno i onda moram resetovati TP LINK iveza se vrati i bude sve normalno...Imate li kakvo rijesenje.

    ОдговориИзбриши
  40. kako da znam da li mi je ruter u kvaru...ne svetli lampica za phone,dsl i naravno internet a nije do kabla?

    ОдговориИзбриши
  41. Ako bi neko mogao da mi pomogne bila bih zahvalna. Naime, svakih otprilike 2h nestane mi internet na 10 minuta. Na modemu sve lampice uredno svijetle, takođe i na laptopu i na tel.prikazuje da imam internet, no kada krenem da nešto otvorim piše da nemam mrežu. Hvala!

    ОдговориИзбриши
  42. zdravo,
    drugarica ima problem, ima internet konekciju povezana je LAN kablom, na racunaru pise internet access. Ali nece da otvori ni jednu stranicu ni u jednom browseru. To se desilo od kada je brisala neke aplikacije iz racunara. Moyete li mi reci kako da resim ovaj problem?

    ОдговориИзбриши
  43. Prema nasem iskustvu, takvu situaciju najcesce prouzrokuje neki virus (maliciozni program) koji je instaliran na vas racunar.
    Ocistite racunar od virusa, a kako se to naj efikasnije radi objasnili smo u nasem blogu, samo u polje za pretragu ukucajte "ciscenje od virusa". Naravno podrazumeva se da je sa hardverom racunara i periferija sve ok.

    ОдговориИзбриши
  44. Zdravo,Javljamm vam se povodom problema koji me muci vec nekuh 10-15 dana.Tice se toga sto ne mogu da se povezem sa lap topa na ruter,mislim nekad moze i ako se poveze ne moze nista da otvori pa se opet dole pojavi zuti trougao a s kablom kad to uradim onda funkcionise sve bez problema.E sad je problem sto s telefona uvjek mogu da budem prijavljen bez problema,i drugi raunar sve radi oke,a mene na ltp zeza,,,Obarao sam i sistem misleci da nisam pokupio gdje kakav virus al i to nije pomoglo,isto mi se desava.Sta bi mogao biti problem to ako mozete odgovorite mi,,Kod mene je windows 7 sistem..Poz

    ОдговориИзбриши
  45. Hasidine, napravi desni klik na tvoju WiFi konekciju u desnom donjem delu ekrana. Onda " Open Network and Sharing center". Zatim u meniju levo kliknes na "Change adapter settings".
    Kad se otvore internet konekcije kliknes desni klik na svoju WiFi internet konekciju i otvoris "Properties"
    Zatim trazis " Internet Protocol Version 4 (IPv 4) i kliknes na njega, da ga selektujes pa ides opet na Properties.
    Sad ti se nude dve opcije: Obtain IP automaticaly- t.j. da dobijes IP adresu automatski, ili druga opcija (cekiras) da sam dodelis IP adrese: a to uradi npr. ovako...
    Use the fallowing IP address:
    IP Address: 192.168.1.100
    Subnet mask 225.225.225.0
    Default Gateway: 192168.1.1

    Ides dole na OK da zapamtis podesavanja. Ako ne dodje do automatskog povezivanja, imas opciju da desnim klikom na WiFi konekciju kliknes na DIAGNOSE, kako bi ti racunar proverio konekciju. To odradi najmanje dva puta. :) .

    ОдговориИзбриши
  46. Imam wifi mrezu na telefonu,a nemam je na laptopu. Tj nekada imam,ali vrlo slabu... Bio mi je laptop na popravci pre nedelju dana i od tada je tako. Sta da radim?

    ОдговориИзбриши
  47. Ovako,
    1.da bi ruter emitovao dobar signal, treba da ga postavis malo dalje id drugih elektronskih uredjaja (TV, Radio, itd
    2. Ako ti je na laptopu XP operativni sistem, kod njih povezivanje malo teze ide kad su na mrezu vec povezani novi uredjaji tipa mobilni telefoni nove generacije (smart).
    3. WiFi kartica u samom laptopu moze da bude razlog, jer na nju se zicana antena povezuje na karticu preko metalnih kapica. Probaj da zamenis mesta zicama i lepo ih utisni. Nadam se da ti kartica nije zamenjena :(, ili antenske zice pokidane prilikom rasklapanja/sklapanja.
    4.Ako ti na ruteri nije ukljucen DHCP, povezivanje laptopa sa XP OS kad je i drugi uredjaj (telefon) povezan, je gotovo nemoguca misija.

    ОдговориИзбриши
  48. U zadnjih par meseci imam problem sa wi-fi konekcijom,samo kad preko lap topa skidam torrente ili gledam nesto preko popcorna dolazi do prestanka rada wi-fi(dok koristim chrome,operu,mozillu nemam problema) a i dalje imam internet na kompjuteru,takodje kad na mobilnom koristim obican pretrazivac isto se izgubi wi-fi,a kada koristim operu mini nema nikakvih problema i onda moram da restartujem modem.
    Undapred hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Često dajete nelogična objašnjenja vaših problema:). Jel imaš dobar (dovoljno snažan) WiFi signal? Da li je uklječen DHCP na ruteru? Pop Corn vuče veliki protok, koja je uopste brzina tvoje internet konekcije, može li da obslužuje više uredjaja, ili se uguši ?

      Избриши
  49. Imam problem, koristim orion telekom imam zyxel p-600 ruter kada igram online igricu ili nekad pustam pesme na youtubu cesto dolazi do prekida signala tj ugase se DSL I INTERNET lampice na 20 sekundi pa opet vrati signal kratko nestaje ali ubija u pojam jer je cesto, rusio sam sistem i menjao spliter i ruter sada sa novim ruterom je jos gore cak mi se i brzina protoka smanjila razmisljam da nije do telefonske linije.Molim za pomoc.Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svrha naeg posta jeste da damo savete ali ne možemo da pristupimo fizički vašoj mreži i vašem ruteru, i da prekontrolišemo sve što treba da se prekontroliše. Morate imati na umu da ponekad ni provajderi nemaju stabilan signal koji dobijate, iz raznoraznih razloga: slab server a mnogo korisnika, ili neki drugi konflik vezan za stabilnost.

      Избриши
  50. imam problem kada prikljucim internet preko kabla ili kada se nakacim na wifi stoji mi uzvicnik i pise Internet unaviable with Tenda a signal je pun e sada ako mozete pomozite mi da resim problem

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To što je signal pun ne znači da imaš pristup interentu. Tvoj Tenda ruter emituje signal ali možda nije pravilno setovan da vrši svoju funkciju, jer ruter emituje signal čak i kad fizički nije povezan na interent. Zato guglaj malo, trazi na interentu uputstvo za podešavanje tvog rutera. Ako se ne snalaziš pozovi svog provajdera, on će telefonom zajedno sa tobom da prekontroliše tvoja podešavanja. U današnje vreme na internetu imaš gotovo sve, samo ukucaj :TENDA (model) settings!!!

      Избриши
  51. Postovani,imam problem sa 3G ruterom
    Naime koristim Telenor internet i ne mogu da povezem laptop na ruter preko wifi ali kada povezem kabl iz rutera u laptop internet radi bez problema
    Na telefonima se normalno povezujem na wifi jedino ne moze laptop, na komsijin wifi se povezuje bez problema jedino ne moze na moj ruter?
    Unapred hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koji operaivni sistem koristis na laptopu, XP? Azuriraj driver za WiFi adapter na laptopu. Proveri opseg na koji ruter emituje signal i opseg koji pokriva tvoj laptop na prijemu, Predpostavljam da je na laptopu ukljucen DHCP, a xp je inace dosta krut pa nekad treba da svom laptopu dodelis IP adresu rucno. Ako li je pak drugi OS u pitanju onda uradi desni klik na konekciju pa idi na #Diagnose# da vidis koji ce prblem da javi....

      Избриши
  52. Hej imam pitanje.
    Uglavnom imam wi fi u stanu i sve je bilo kako treba, zadnja 3 dana mi je net na laptopu bas los i nece da otvori nista, ali stoji da je konektovan. Na mobilnom radi bez ikakvih problema. Ja sam mislila da je do laptopa, ali kad sam bila juce u citaonici na njihovom netu radilo je bez problema. I sad ne razumijem u cemu je problem.
    Hvala unaprijed..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isidora, da li je Vaš WiFI zaštićen lozinkom, kao preventiva da se komšije ne nakače na Vašu mrežu?

      Избриши
  53. Imam pitanje. Znate li zasto kada sam u tramvaju posto ima onaj "FreeWiFi GSP" ima konekciju i sve ali nece igrica da mi se ucita, inace rec je o igrici (clash of clans) ali preko svakog drugog vajlesa igrica perfektno radi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na serveru GSP-a je moguće blokirati gejmerske sajtove, kako ne bi masovno igranje igrica opteretilo server i ugrozilo stabiulnost mreže. To je samo naša pretpostavka :) !!!

      Избриши
  54. Pre neki dan sam odlucila da nabavim wi fi. Otisla sam do kopernikusa(moj provajder) i tamo potpisala ugovor sa njima i tim ugovorom dobijam brzinu interneta do 20480/2048 Kb/s i na revers dobila wi fi ruter. Uspesno sam povezala ruter, a zatim i svoj telefon na wi fi. Medjutim kada sam pokusala da povezem smart TV na wi fi on ga jednostavno nije prepoznavao. Ruter koji sam dobila je D-Link N 150 Home Router(DIR-600) i videla sam na kutiji da ima slabe mogucnosti. Zanima me da li brzina interneta koju sam dobila meni ne dozvoljava da imam bolji ruter i da li to ima veze sa tim uopste? takodje me zanima i da li je uobicajeno se signal sa ovakvim ruterom gotovo gubi na drugom kraju prostorije u kojoj se ruter nalazi? Ako zelim da svoj TV povezem na net kakav mi ruter treba i brzina neta?:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Brzina 20480/2048 Kb/s je sasvim zadovoljavajuća za smart TV. Nisi navela koji TV je u pitanju. Provajderi uglavnom nude najekonomičniju varijantu rutera, i za kućne potrebe je to OK rešenje. Realnu brzinu svog interneta možeš da proveriš na računaru, ukucaj samo "speed test " u pretraživaču i na nekom sajtu (npr.Okla) izmeri brzinu.
      Što se snage signala tiče ona može rapidno da se umanji ako tvoj ruter loše pozicioniraš. To u stvari znači ako ga postaviš usred gomile drugih elektronskih uređaja. Znači poželjno je da ruter bude "usamljen" i zidovi jesu prepreka za WiFi.
      Ponovo, nisi precizirala koji TV je u pitanju, da li ima integrisan WiFi prijemnik?

      Избриши
    2. TV je Samsung Smart TV Classe 5500 i ima integrisan prijemnik.Vrlo moguce da je zbog lose poziije jer je okruzen zvucnicima, modemom itd... Pokusacu ponovo sa drugom pozicijom. Hvala!

      Избриши
  55. Imam problem sa wi-fi. Laptop pristupi ruteru ali ne dobija ip adresu.Piše mi veza ograničena. Mogu da pristupim mrežnom štampaču ali ne mogu na internet.Zasto se ovo desava?
    Hvala

    ОдговориИзбриши
  56. Imam problem sa wi-fi. Jedan ruter se nalazi prvom spratu kuce i u prostoriji gde se nalazi tp link ruter brzina je max 25-30 mb. U prostoriji koja se nalazi na istom spratu ali malo dalje od rutera brzina je vec 15mb. Na drugom spratu sam isto podesio da radi jos jedan tp link ruter i kada ukljucim taj ruter u istoj prostoriji signal je duplo slabiji znaci oko 12 mb. Kada izmerim brzinu u najdaljoj prostoriju koja je ja istom mestu kao i na prvom spratu brzina jedva bude 3 mb. Moje pitanje je kako moze biti tako sporiji net na drugom spratu ako sam povezao i gore ruter? Kako da resim problem? Unapred hvala.

    ОдговориИзбриши
  57. Imam problem sa npr sajtom blic.rs,nece da se otvori,i ako se otvori onaj krug se vrti a pise u levom uglu "unprotected connection.This connection does not use encryption". To je problem i jos sa nekim sajtovima. Fb takodje tesko se otvara. Youtube je ok. Uglavnom primecujem da sajtovi poput video chatova ne rade,i ne mogu da gledam klipove,osim na youtube. Hvala na pomoci!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koju zaštitu koristiš na računaru? Računar ne sme da bude bez zaštite, skeniraj nekim dobrim antivirusom, jer ovo što si opisao može da bude malver ili trojanac. Ako si na Wifi-ju pretpostavljam da encripcija (wpa2-psk) postoji.

      Избриши
  58. Koji mi predlazete antivirus? Imao sam malwarebytes,ali pise da je kao licenca istekla. Skinuo sam i kasperski i tu pise da je istekla i zuti uzvicnik,sve sam radio na svoju ruku,a nisam mnogo upucen. Koristim adsl telekom internet,sifra je zasticena. Siguran sam da je u pitanju antivirus koji nemam. Hvala na pomoci. Ako moze link oko antivirusa ili slicno,bio bih zahvalan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Najpre uradi "onlajn" skeniranje!!! U pretraživaču ukucaj "online scan". Dobar izbor je TRENDMICRO, a može i BITDEFENDER.
      Ako to uspešno odradiš onda skini probnu (trail) verziju KASPERSKOG koja traje mesec dana i pomoću njega skeniraj.
      Ako ništa od prethodnog ne uspe, mora da se skine hard disk i očisti uz pomoć nezaraženog računara. (da ne bi morao da reinstaliraš sistem, u protivnom reinstalacija OS!

      Избриши
  59. net mi ide preko rutera i kable na kompu i radi lepo ali cim se sestra konektuje preko wirelessa ,a i preko kable odmah krene da se prekida i na svakih 2 minuta mi izlazi a network cable is unpluged u cemu je problem?

    ОдговориИзбриши
  60. Imam problem sa wirelessom a to je da kada mi je ukljucen wifi na laptopu (slucaj kada nisam kuci) i iako nisam konektovan ni na jednu mrezu od dostupnih koje mi prikaze na laptopu posle nekog vremena gde nije konektovan wifi izgubi sve mreze koje su imale pre i pise no connections are available iako znam da ima dostupnih mreza (otvorenih ili zatvorenih nema veze). Ja iskljucim wifi pa opet ukljucim i pise tako opet i nema nijedna mreza. Jedino sto je pomagalo je da idem desni klik na ikonicu za wifi i troubleshots problem i tada se adapter resetuje i pojave se mreze. Inace koristim win 10 koji je upgrade sa 8.1. Da li moze da se resi da ne radim cesto taj reset ili ne? A drajver za wifi je update-ovan na najnoviju verziju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Laptop je samo gomila elektronike ako na njemu nema adekvatnog softvera, koji će da upravlja tom elektronikom. Tvoj operativni sistem (win 10) takodje treba da apdejtuješ, jer posle apgrejdovanja sa osmice on je još uvek dosta klimav. Ako ti je drajver za WIFI ok, onda će sve biti u redu, pod uslovom da ti je WiFi kartica n laptopu OK :).

      Избриши
  61. Htela sam da promenim naziv mreže i šifru, i sve sam lepo ukucala ali kada sam nakon toga htela da pristupim internetu nisam mogla. Na ruteru mi svetle samo power i adsl lampica i kada u pretraživač ukucam Ip adresu rutera 192.168.1.1 piše problem loading page. Otvarala sam control panel i tražila gateway ali kada sam došla do toga pod tom stavkom ništa ne piše. Molim vas pomažite.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Problemi takve vrste se rešavaju tako što fizički resetuješ ruter na fabrička podešavanja. To se radi tako što vrhom spajalice za papir pritisneš dugme za reset, koje treba da pronadješ. Onda normalno pristupiš ruteru i ponoviš podešavanja.

      Избриши
  62. Imam adsl internet, radio mi je super. Resio sam da uradim sistem i uradio sam isto windows 7 i od tada mi ne pokazuje nikakve znake da je povezan internet uopste sa racunarom, mislim da mi trazi drajver, ali sa druge strane mi nista nije realno, jer sam na proslom racunaru radio sve isto i posle uradjenog sistema oko interneta nista nisam cackao, radilo je sve kao i pre radjenja sistema.
    Pomazite mi?
    Hvala unapreeed..

    ОдговориИзбриши
  63. Imam sledeci problem,
    Od sinoc nmg da se povezem na internet putem svih mobilnih telefona i lap topa, internet radi samo na glavnom racunaru koji je povezan sa ruterom putem kabla...Kada udjem u wifi podesavanja na telefonu u nazivu koji je do sada stojao nema ni jedna crtica signala, ali se pojavio novi naziv (mislim da je fbricki) koji ima pun signal ali je zakljucan..Tu sam pokusao da ukucam svoju sifru koju sam do sada koristio i nista..ne moze da se poveze...Nije mi jasno sta se desava, kako radi na kucnom racunaru a nece na ostale uredjaje koji se povezuju putem wifi-a? Nzm da li su deca nesto dirala.Do sada je bilo sve ok.
    Molim za pomoc..!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Neko je promenio podešavanja za WiFi (možda vratio na fabrička), a potvrda za to je i da se izgubilo prvobitno ime za Vašu mrežu. Pristupite ruteru preko povezanog računara (ukucate u pretraživaču 192.168.1.1 ili 0.1 na kraju ), i postavite ponovo SSID (ime mreže koje se emituje) i WPA2-PSK lozinku. Može i komšija da promeni ako je znao šifru ili ako je zaštita bila WEP, a nju je lako razbiti. U tom slučaju fizički resetujte ruter i podesite ponovo lozinku ali ovu koju sam pomenuo gore. Sve smo već objašanjavali u prethodnim tekstovima i u postovima.

      Избриши
  64. Na ruteru mi ne gori WLAN lampica tako ga se ne mogu prikaciti sa mobilnim na internet a preko racunara mogu koristiti internet. Sa strane na ruteru ima dugme da se ukljuci WLAN ali uopste ne reaguje, u cemu je problem?

    ОдговориИзбриши
  65. Da li je moguce da na prekid wifi-a moze uticati tel?? Imam kablovski internet, tp link ruter, povezana su 2 racunara preko kabla i preko wifi 1 laptop i 4 telefona(rijetko da su svi povezani u isto vrijeme)....i sve radi normalno dok ne upalim wifi na tom telefonu, onda wifi signal nestane a imam net na racunarima koji su povezani kablom, onda moram da resetujem ruter da bi ponovo imao signal...tel je lg l4 e440

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema logike. Fiksni telefon moze da prekine internet signal ako je spliter nepravilno postavljen. Ovo što ste Vi opisali nisam čuo. Rešenje je da serviser proveri šta se tačno dešava, jer ja ne znam kako je konfigurisana vaša mreža.

      Избриши
  66. ogranicen pristup. los IP. Sta se desava? nemogu na Fejs.

    ОдговориИзбриши
  67. Resiver je direktno spojen kablom u ruter ali ponekad dodjedo stekanja prekida slike,privjerom brzine interneta ista je dobra.da li je do rutera.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nemoguće je proceniti sa distance. Može da bude i do servera koji je izvor programa :).

      Избриши
  68. imam ruter BELKIN 5896, koristim bezicni internet brzina 4MB/s, sa ruterom se desava sledece: pametni telefoni rade preko njega besprekorno a kod lap-topa koji je ukonektovan, signal jak, stoji brzina
    135 Mb/s desava se da ne mogu pokrenuti youtube, dosta stranica ne mogu otvoriti ili otvaranje ide sporo, da li treba kakvo dodatno podesavanje? imam sistem Windows 7.

    ОдговориИзбриши
  69. Cao, imam problem s aruterom, u pitanju je TP-LINK TL-WR740N, do skoro je sve radilo kako treba a onda se net izgubio, modem i kablovi rade jer kad umesto u ruter kabal iz modema ukljucim direktno u komp neta ima, i mreza je ok jer i dalje postoji samo nema neta, pokusao sam da ga restartujem na fabricka podesavanja i ponovo rekonfigurisem ali kad dodje do kraja i on prijavi da ne moze na net..da li je ruter najverovatnije zavrsio karijeru? :)

    ОдговориИзбриши
  70. Imam problem dok igram na pc igre izbaci mi connection lost svakih cca. 20 minuta i moram relog radit, ali kada rade i laptop i pc u isto vrijeme to se nikako ne desava. U cemu bi mogao biti problem?

    ОдговориИзбриши
  71. Kako da ukljucim DHCP na ruteru?

    ОдговориИзбриши
  72. Imam WindowsXP, kupila sam ruter da hvatam wireles iz druge prostorije i da podelim na vise racunara. Pokusala sam da povezem ruter na jedan racunar, ali ga ne detektuje i nece da instalira drajvere i softver. Procitala sam ono prethodno za rucno dodavanje IP adresa. Mora li to za svaki racunar? Mozete li mi objasniti postupak? Kako se ukljucuje DHCP? Unapred hvala

    ОдговориИзбриши
  73. Ako nije omogućen DHCP na vašem ruteru morate pristupiti ruteru i to čekirati ENABLE.
    Objasnili smo kako se pristupa ruteru, a ako neko zna jezik na netu se nalazi rešenje za 99,99% problema :). Ukucajte u pretraživaču "enable dhcp on router"
    Rezultata ima kolko hoćete‚:
    1. http://www.wikihow.com/Configure-a-Router-to-Use-DHCP
    2. https://www.youtube.com/watch?v=n0fjY5laRE0
    3. http://setuprouter.com/
    itd. itd

    ОдговориИзбриши
  74. postovani,imam jedan problem sa ruterom TENDA W303R ne mogu da igram Battlefield 4 preko njega i po internetu ne otvara sve stranice neki kazi da je ruter defektan molim za pomoc.hvala unapred

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Razlozi za loš internet i nemogućnost da igrate igricu mogu da budi više:
      - Možda je Vaš računar inficiran virusima
      - možda je slaba konfiguracija Vašeg računara
      - možda je brzina protoka na Vašem računaru niska
      - tek na kraju se pod lupu stavlja ruter

      Избриши
  75. Sta je ovo imam wifi,hvatam ga lap topom,mogu da igram igrice kao sto su LoL,WoW,Dota i te online ali ne mogu da udjem na fb,na yt dok mi se ucita pesma prodje vecnost.Molim vas pomozite

    ОдговориИзбриши
  76. hm.. prvo sve najbolje u Novoj pa onda problem :)
    ovako.. hvatao sam signal iz kafica iznad kojeg zivim (imao sam sifru) sve dok nisu izbacili sifru i uveli neki novi fazon sa reklamom prije konekcije.. znaci nema automatske konekcije nego moras rucno da se povezes svaki put kad pridjes ruteru.. i dobro, to sve radi na smartfonu ali kuci na kompu koji ima wireles antenicu nece ni da cuje.. pocne ucitavati i izbaci odma..
    i jos ovo, primjetio sam u dosta lokala da imaju taj fazon sa nekakvom reklamom prije konekcije i svi su u nazivi u zagradama, recimo ovako (((kafeastra))) - (((kafeblabla))) itd..

    ОдговориИзбриши
  77. imam problem sa tp linkom 740n. imam urednu komunikaciju sa ruterom ali povremeno nemam vezu sa internetom ili je vrlo loša. desk top koji je priključen kablom preko istog rutera ima urednu konekciju. nema pravila kada se to dešava ili bar ja nisam uočio.
    Pozdrav i srećan Božić

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pošto desktop ima urednu konekciju to znači da je signal stabilan što se provajdera tiče. Ljudi uglavnom loše pozicioniraju WiFi ruter, stave ga ili pored TV-a, ispod, pored zvučnika, i.t.d. Znači, ruter treba da bude potpuno usamljen i poželjno je da ima što manje elektronskih i duplih fizičkih prepreka između njega i prijemnika (laptopa, tableta itd).

      Избриши
    2. sve je to ok ali do pre par meseci na istoj poziciji je sve funkcionisalo. sve je krenulo kad je (tada sam mislio da je zbog toga a možda i jeste) zbog grmljavine crko stari ruter pa sam kupio novi i sve povezao kao prethodni

      Избриши
    3. ako je zbog grmljavine crko ruter, kako je spliter preživeo? da li radi kako treba? mslm gde je bio udar ne telefonsku/ kablovsku liniju ili na napajanje?

      Избриши
  78. Postovani,ruter mi radi normalno(lampice- power,adsl,internet,wlan i lan) su upaljene i imam internet na kompijuteru koji je direktno povezan na ADSL.. Medjutim od pre par dana nijedan drugi uredjaj ne moze da se zakaci za internet putem wi fi,kao da ne postoji.
    Da li bi mogli mozda da mi ukazete na moguci problem?
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  79. Ako "ne postoji" to jest uopšte ne vidite Vaš signal onda je možda WiFi isključen :) !

    ОдговориИзбриши
  80. Imam problem prikacio sam dva ethernet kabla u modem jedan ide u racunar drugi u laptop na racunaru odlicno radim, radi i na laptopu stim sto kad na racunaru pokrenem neku stranicu na internetu na laptopu puca konekcija i onda se posle nekog vremena vrati kako to da resim ?

    ОдговориИзбриши
  81. Potrebna pomoc. Naime uvek kada instaliram win 8.1 ili win 10 imam problem sa konekcijom na ruter desava se da se konekcija uspostavi traje odredjeno vreme a onda iz nekog nepoznatog razloga blokira konekciju na samom ruteru tako da ni IP TV ne radi, a jedini nacin da proradi je resetovanje rutera i tako opet sve ispocetka. Napominjem da je sve povezano kako treba na lan portove na ruteru. To se samo desava na gore navedenim operativnim sistemima, dok na win 8 pro, win7 ultimate, win vista, sve 64 bita, funkcionise normalno. Molim za pomoc. Mozda je nesto do podesavanja samog rutera koji je marke "Kasda KW5185A", a provajder je Beotel net. Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Postavlja se staro pitanje, koliko je stari drajver kompatibilan za nove operativne sisteme: Windows 8.1 i Windows 10. Što se podešavanja tiče to možeš da pogledaš : ftp://ftp.eunet.rs/ADSL/KASDA/KW5815%20Manual.pdf
      ili da prekontrolišeš sa provajderom. Ako je sve prethodno ok sledi provera splitera i rutera.

      Избриши
  82. Problem koji mi se vratio posle 2godine. Imam netbook acer aspire one, i pre dve god uvedem adsl modem preko mts, konfigurisem ga kao i u uputstvu i sve radi ALI! ja dok sam na wifi 10min i laptom mi se zaledi, samo mi preostaje da pritisnem power dugme i ugasim ga. Doneli su mi drugi modem i od tada radi. Sada sam uveo total tv adsl sa tp link ruterom i opet ista stvar...?! Zaledi se i kraj. Vrlo iritirajuci problem. Je l do rutera ili sta? Nigde nisam video problem po netu i zato pitam :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Razumljivo je i da izgubiš internet konekciju, ali da se blokira ceo netbook zbog rutera to nije logično. Izvor problema svakako nije u ruteru, već u tvom NB hardveru ili operativnom sistemu, ili u nekom nekompatibilnom drajveru za net!
      Morala bi da se testira mašina da se otkrije pravi uzrok!

      Избриши
  83. Imam telekomov ruter na protoku od 10mb/s, svi drugi uredjaji su mi pozvezani preko wifi-a,tacnije kompjuter je povezan na TP-Link,problem je u tome sto sa vremena na vreme ne mozemo ucitati stranicu ni na jednom brauzeru? U cemu moze biti problem?

    ОдговориИзбриши
  84. Imam problem radi mi net normalno na kompu sve je ok ali problem je u tomo sto kada hocu da se konektujem preko telefona,tableta,laptopa ne mogu da pronadje samog sebe sve je normalno radilo i od jednom se pojavi ovaj problem....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koje ime ste dodelili vašoj wifi mreži? ili ruter emituje fabričko ime modela rutera, ako niste dodali svoje?. Možda je isključen SSID (emitovanje imena):

      Избриши
  85. Poštovani,
    Imam problem sa softverom na TV-ima različitih marki (LG i VOX) koji se javlja u razmaku od 40ak dana pa mu je potrebno reinstaliranje. Na moje pitanje serviseru šta je u pitanju, rečeno mi je da može da bude i eksterni uticaj. Između ostalog i da frekvencija wifi možda ne odgovara softveru TV. Molim Vas za pomoć oko ove informacije. Tj. da li i na koji način wifi ili ruter mogu uticati na softver TV? wifi i ruter sam dobio preko sbb. Nalaze se u drugoj sobi od TV i deli ih zid. TV-i nisu smart već LCD. Pitao sam servisera da li da ih pomerim dalje. Njegov odgovor je da ne mora da bude moja frekvencija već može od negog drugog npr. komšijinog. LG-u je otišao procesor pa sam ga dao u delove dok je VOX u garanciji i tražio sam refundaciju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da malo pojednostavim...da li i na koji način wifi ili ruter mogu uticati na softver TV?

      Избриши
    2. Ovde ću da iznesem isključivo svoj lični stav, koji ne mora da bude ni tačan, a ni reper za buduće kupce brendova koje si pomenuo. Smatram da je isključivo kvalitet izrade TV uređaja odgovoran za njegovu stabilnost i trajnost kako u softverskom tako i hardverskom segmentu. Računar je moguće inficirati malicioznim programima i poremetiti u radu, a sama frekvencija wifi uređaja (emitera) da poremeti TV (prijemnik), malo je verovatno,t. j. ja nemam informacije o tome, a ako je zaista tako (pošto nisam TV - serviser), onda je upravo ono što sam rekao, kvalitet izrade TV komponenti u pitanju.

      Избриши
    3. Druga priča je sa smart TV uređajima koji se konektuju na internet,dobijaju svoju IP adresu na ruteru (vidljivi su na netu) i postoji neka verovatnoća da budu meta napada hakera.

      Избриши
    4. Svi koji imaju pouzdane informacije o ovom problemu slobodno neka ih iznesu na ovom mestu, jer cilj je isključivo da se pomogne u rešavanju aktuelnih problema sa IT uređajima.

      Избриши
  86. Imam problem sa bezicnim ruterom TP Link wr740n koji je povezan na kablovski modem Motorola SB5101 provajder je PTT KDS. Kada iskljucim ruter (on/off) ili ga resetujem (softverski) nemam pristup internetu... Da bih obnovio internet konekciju moram da resetujem Motorolu (uklj/isklj) uz iskljucen ruter i da prikljucim prvo UTP kabl na laptop pa tek onda (isti UTP kabl posto sam ga izvadio iz laptopa) da "ubodem" i ruter i tako da ga ukljucim (on). Tek onda dobijem pristup interentu...
    ZAsto se internet konekcija ne obnovi sama kada resetujem ili ukljucim ruter?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cime sa zasluzim odgovor? :)

      Избриши
    2. Аутор је уклонио коментар.

      Избриши
    3. Jeste li gledali uputstvo za ruter:
      http://www.tp-link.com/res/down/doc/TL-WR740N_V6_UG.pdf

      Избриши
    4. Da, gledao sam uputstvo za ruter i podesio sam parametre kako treba-rezultat je taj da imam internet.
      Medjutim kada dodje do prekida signala (nestanak struje ili neki kvar kod distributera ili kada uradim reboot rutera) i njegovog ponovnog dolaska (to vidim prema upaljenim lampicama na modemu Motorola 5101) na racunaru (desktop ili laptop) na mestu identifikacije internet konekcije (ekrancic ili crtice) se pojavi zuti trougao koji oznacava da imam pristup T-link ruteru, ali nemam internet konekciju.
      Jedini nacin da tada "povratim" internet je opisani: 1.iskljucim ruter 2. resetujem modem 3.ukljucim kabl (koji ide iz modema u ruter)u laptop (uvek ostvarim internet konekciju) 4.kabl izvadim iz laptopa i utaknem u ruter koji ukljucim.
      Ono sto ja zelimje da prilikom iskljucivanja rutera iz bilo kog razloga ne gubim internet konekciju i da moram da je ostvarujem na vec opisani nacin...
      Hvala unapred na odgovoru :)

      Избриши
    5. Ne treba smetnuti s'uma da govorimo o naj jeftinijem ruteru na nasem trzistu! :)

      Избриши
    6. Resio sam problem, konflikt sa IP adresama, koga ne zanima zasto-neka kupi skuplji ruter...
      Ruter treba iskljuciti i ukljuciti(povezanog samo sa kablom iz modema) da zapamti IP adresu servera koji "isporucuje" internet(provajder), zatim slobodno ustekati ostale UTP kablove u ruter (ako se koristi "zicna veza")... i nema problema...

      Избриши
  87. Hvala vam puno !!!! Citajuci komentare sam resila problem .... Jeeeee :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hajde bar napisi na sta se odnosio problem, da se zna na koja pitanja nije odgovoreno tj. kome NIJE resen problem...

      Избриши
  88. Zdravo.
    Imam sledeci problem.
    Restartovao sam ruter i ponovo ga podesio (postavio naziv i sifru) medjutim ne mogu da otvorim ni jednu stranicu izbaci mi da nema interneta..Na svim telefonima kao i na lap topu imam pun signal ali ne moze da se pokrene ni jedna internet stranica, nema protok..Ne mogu ni preko glavnog racunara koji je povezan putem kabla.
    Mozete li mi pomoci?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. "Restartovao sam ruter", misliš resetovao si ruter na fabrička podešavanja???
      Ako si zaista to uradio moraš sva podešavanja da obnoviš, i zapamtiš.Ako nisi siguran, otvoriš sajt provajdera interneta, tamo uglavnom postoji uputstvo za svaki model rutera koji provajderi dele korisnicima!

      Избриши
  89. Pozdrav imam problem sa konekcijom...do prekosinoc sam mogao da idem na net bez problema i onda od juce nikako ne mogu da se konektujem...kad pokusavam izbacuje mi kad ocita failed to connect imam wireles tp link wn7200nd....i uopste nemogu da se konektujem na internet

    ОдговориИзбриши
  90. Pozdrav Imam ruter CISCO EPE 3295 koji sam dobio od mobilnog operatera(SBB) sada se nalazi na 1m od racunara povezan ja kablovima.Zeleo bih ako je mogudje da ga prabacim u drugu sobu na ormarbr 10m od racunara da li je to izvodljivo bez kablova. Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izvodljivo je ako imaš još jedan ruter, pa da komuniciraju jedan sa drugim, inače ovaj što imaš odakle bi primao signal, ako nema kabla?

      Избриши
  91. imam jedno pitanje , kupio sam pre par dana asus rt n12 + wireless n 300 ruter , spojio sam ga normalno lan kablom koji ide od sbb -ovog Ubee hg uredjaja do Asus rutera ,e sad ovako jedan desktop racunar je spojen mreznim kablom za Asus ruter i daje brzinu oko 10 mbs , lap top i tablet su nakaceni na net preko wi-fi mreze i oni takodje daju brzinu neta oko 10 mbs , sve mereno preko Speed testa , moze li nesto da se uradi da svi uredjaji dobijaju vecu brzinu, a pogotovo taj desktop racunar koji je povezan na ruter, samo da napomenem da preko sbb-a imam premium paket sto znaci brzinu neta 100 mbs \ 5mbs , na kompu u drugoj sobi koji je nakacen direktno na sbb-ov modem brzina mi ide skoro do 100 mbs ,hvala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moras da pristupis drugom ruteru i proveris da nije postavljeno ogranicenje brzine na 10Mbps.

      Избриши
  92. Imam Windows 7 ultimate na kompu i problem da ne mogu, od skoro, ni našta da se nakačim ( bilo koji sajt ili na pretraživač) a ikonica pokazuje da imam jak internet signal sa rutera ( povezan sam kablovski). I vajerles na lap top-u pokazuje iste simptome. Molim za pomoć, Hvala unapred

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Proveri na kojoj frekvenciji je podesen tvoj ruter da emituje signal, i na kojoj tvoje mrezne kartice primaju isti. Da li treperi lampica za internet na ruteru.
      U COMMAND PROMPT-u kucas: ipconfig/all
      pa kad vidis koja je adresa za tvoj GATEWAY, i cmd-u kucas: ping 192.168." "." "
      poslednja dva broja znas iz adrese za gateway...

      Избриши
  93. Imao sam modem i kad je upaljen sve radi normalno dok se neko ne prikaci sa wifiom i onda nestaje na svakih 10ak sekundi , provajder mi je rekao da mi je problem mreznoj kartici ali kada sam ga odneo u servis rekli su da je sve u redu,pa su mi zamenili modem i sad nemam uopste interneta na tom racunaru a kada ga prikljucim na drugi racunar sve normalno radi takodje wifi radi odlicno.. Hvala na odgovoru unapred.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svi koji ovde postavljate pitanja, morate da budete svesni da su to problemi koji se resavaju na licu mesta, jer moze mnogo razloga da bude za nestabilnost vase mreze, i samo na licu mesta mozemo da ih uocimo.

      Избриши
  94. Postovanje, imam pitanje u vezi cestih prekida adsl signala. Naime, internet radi i onda prekine, sto zna da traje i par sati. Adsl lampica ne svetli iako sam ruter direktno povezao u telefonsku uticnicu i nijedan telefon nije prikljucen. Situacija je takva da sam internet proradi. Provajder je totaltv i prekidi traju nekoliko dana, a godinu dana nije bilo problema. Da li je do centrale, telekomove mreze? Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  95. Dobar dan.Moj problem je sledeci: Pre nekoliko dana sdam presao sa telekomovog adsl interneta i paketa 10/1mb/s na vdsl 2 paket od 50/2 mb/s huawei hg 630 ruter. Brzinom download-a sam zadovoljan-ide otprilika oko 47mb/s kada merim preko ocla speed testa i google pretrazivaca. Preko mozzile je nesto manje ali je ok. Brzina direktnog downloada ne prelazi 3mB/s a trebalo bi da bude bar oko 5mB/s racunajuci i gubitke. Udaljen sam od centrale oko 300m.Drugi problem je sto mi se vaza non stop prekida. Bukvalno na svaki minut dva. Na task bar liniji vidim onaj kruzic koji se okrece i obavestenje; not conecting i identifying network. To potraje petnaestak dvadeset sekundi, onda se prikaci i psle nekoliko minuta opet jovo nanovo. E sada. Zvao sam telekom i prijavio kvar. Dolazio je nomak iz tehnicke sluzbe i sve proverio. Kaze da je sve dobro povezano i da sa njihove strane ne postoji nikakav problem? parametri su odlicni, ava podesavanja su ok,itd. dsl lampica gori konstantno i ne treperi. na web stranici rutera se vidi da dsl veza nije bila u prekidu. Ruter i modem imaju razlicite ip adrese, wifi je zasticen i niko se ne kaci. Zaboravio sam da kazem da je veza komp-ruter preko lan kabla.podesavanje ip4 protokala su ok itd, itd...Molim za pomoc ili savet. Pozdrav Dejan.

    ОдговориИзбриши
  96. Imam jedno pitanje: Vec duze sam nakacen na wireless mrezu koju koristim od drugara posto ja nemam svoj internet. Nedavno sam promenio racunar i kad odem na speed test tamo mi pokazuje brzinu 5,3 /mbps. Sto na starijem racunaru nije bio slucaj na njemu mi pokazivao brzinu 8.7/mbps. a koristim istu opremu,znaci imam Gridovu antenu od 24 db. i Tp link 722n. U cemu je tu problem,dali je do racunara sta treba da mu podesim da vuce bolji internet? Zaboravio sam da na pomenem da na tabletu vucem 11/mbps tj to je taj isti internet koji koristim na racunaru. Hvala

    ОдговориИзбриши
  97. Postovani,

    Povezem lap top na wifi, radi normalno, zatim tel, radi sve ok, i onda tablet i krene da koci, pa se izgubi net sa tel. Ludnica :)

    Sta da podesavam?

    Pozz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svi koji ovde postavljate pitanja, morate da budete svesni da su to problemi koji se resavaju na licu mesta, jer moze mnogo razloga da bude za nestabilnost vaše mreže, i samo na licu mesta mozemo da ih uočimo.

      Избриши
  98. Анониман4. март 2016. 18:00

    Postovanje. Imam ruter TP-LINK TL-WR340G koji nemoze da se poveze na modem Motorola SB5100E. Imam signal preko WI-FI sa rutera na racunar. Ali nema izmedju modema i rutera. Kako da ih povezem. HVALA.

    ОдговориИзбриши
  99. Анониман6. март 2016. 16:47

    Pozdrav.
    Imam kablovski internet. Do pre mesec dana radio je lepo (imalo je prekida, ali onih duzih, i kasnije bi se vratio i radio kako treba)... Ali zadnjih mesec dana konekcija je stabilna od ujutru (7-8) pa do 12:30. Posle toga je nestabilna (prekida se na neodredjeno vreme i to vrlo ucestalo), lampice na modemu su upaljene, nema nikakve indikacije da se konekcija prekinula, prosto nestane. Na ruter su povezana 2 racunara ( i na drugom se isto gubi). A ruter je TP LINK WR740N. Toliko mi ide na zivce ima da slomim i modem i ruter :D (salim se) Ako moze neki savet :)

    ОдговориИзбриши
  100. Анониман18. март 2016. 20:20

    Normalno sam ulazila na internet i sve je radilo dobro dok nisam otvorila racunar i povadila sve kablove zato sto mi nesto nije radilo i sad kad sam opet utakla internet nazad nece da se poveze. Heeelp!

    ОдговориИзбриши
  101. Ne znamo o kom računaru se radi? Pošaljite nam slike na:
    kompjuterijaservis@gmail.com
    Tako ćemo da vidimo jesi li nešto pogrešno povezala!

    ОдговориИзбриши
  102. Poštovani,
    Imam problem sa tp link ruterom.
    Podesen je kako treba i radio je sve dok nisam slucajno pritisnuo dugme on/off na poledjini umesto da ga isključim sa napajanja kako bih ga restartovao. Nakon toga dobijam pun signal na laptopu i telefonu ali nema konekcije sa internetom. Kada povežem direktno na modem, imam konekciju na net. Koji je mogući problem u pitanju?
    Unapred hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Niste naveli koji ruter je u pitanju ali pretpostavljam da ste pritisnuli dugme za reset i tako podesavanja vratili na fabricka. Nista strasno, kontaktirajte korisnicki servis Vaseg internet provajdera i trazite pomoc u podesavanju rutera.

      Избриши
  103. Pozdrav,imam sledeci problem.Na internet se povezujem preko lan kabla na desktop racunar win 7,u njemu je wireless kartica koja mi sad radi kao AP a hotspot je preko softvera Conetify.Bez problema kacim mobilne telefone na wifi po celoj kuci.E sad problem je u laptopu na kojem je win xp i koji ima isto wireless karicu.Udaljen je od antene svega metar i po a signal je jedva jedna crta i nece da se konektuje.U listi dostupnih wifi konekcija vidim jos par od komsija sa punim signalom a udaljeni su vise od 20 metara.
    Unapred hvala.

    ОдговориИзбриши
  104. Eto da sam sebi odgovorim :)

    Nasao sam u cemu je problem,sa desktop racunara saljem wpa2 signal a kartica na laptopu podrzava samo wep a posto je to hardverska razlika uzecu neku usb wireless karticu.

    Pozzz

    ОдговориИзбриши
  105. imam tošiba lap top i velikih problema sa wifi gubi stalno komunikaciju,dok tablet i dva mobilna uređaja su konektovani stalno dali mi možete pomoći.kontaktirao sam sbb provajdera oni kažu da nije do njih problem.brzina mi je 4mb/s a imam paket od 100mb/s,merio sam na tabletu 35mb/s.ako može pomoć hvala unapred

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Treba ustanoviti da li je probleme softverske prirode, to jest drajver, što je najverovatnije. Promenite drajver za Vaš Ethernet adapter! Ukoliko nije do drajvera postoji mogućnost da bude pokidana žica koja vodi do WIFI antenea koja je pak smeštena u monitoru laptopa. ja ipak mislim da je 99% drajver u pitanju. Javite kad rešite.

      Избриши
    2. hvala puno probaću, a dali je moguće da je žica pa onda ne bi trebalo da imam nikad wifi

      Избриши
  106. Анониман23. март 2016. 20:00

    Pozdrav, imam jedan problem sa laptopom. Laptop je konektovan na internet putem wireless-a, ali kada je laptop normalno otvoren nece nijednu stranicu da otvori, a cim je poluzatvoren internet radi bez problema. Zna li neko o cemu se radi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To navodi na problem sa antenom. Kao što smo u prethodnom odgovoru već pomenuli, antena je smeštena u monitoru, i dve žice koje do nje vode prolaze pored šarki, ispod plastičnog poklopca. Ukoliko su usled dugotrajnog otvaranja i zatvaranja, pokidane, gube kontakt, to može da prouzrokuje baš to što ste opisali.

      Избриши
  107. Анониман28. март 2016. 00:47

    Pozdrav, imam problem sa wirless-om.
    Ovako, pokusavala sam pronaci sifru od WIFI-ja jer sam htela da konektujem novi uredjaj ali sam zaboravila koju sam sifru stavila. S obzirom da nisam uspela pronaci, odlucila sam da je promenim. Otisla sam na sajt 192.168.1.1 i promenila sifru (u jednom trenutku sam slucajno pritisnula Enable iznad tog polja za menjanje tih wifi stvari ali sam odmah vratila kako je bilo). Kada je sifra promenjena nisam posle mogla vise pronaci moju WIFI mrezu u ponudjenim. Nije mi jasno sta se desilo. Molim vas ako mozete da mi pomognete.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prvo lako je pogledati koja je vaša lozinka za WIFI, ako koristite Windows 7 objasnili smo ovde:
      http://kompjuterija.blogspot.rs/2014/11/zaboravili-ste-lozinku-za-kucni-wifi.html
      Ako je Windows 10, javite se objasnićemo.
      Drugo, ukucavanjem 192.168.1.1 Vi ste pristupili Vašem ruteru a niste otišli na neki sajt. Promenili ste podešavanja na ruteru a da bi smo Vam pomogli morate da nam napišete koji tačno ruter je u Pitanju da Vam damo savet ili adresu za pristup korisničkom uputstvu! :) Poz...

      Избриши
  108. Postovani, uzeli smo novi paket kod telekoma(sa iptv-jem)i tada su nas zvali i promenili username i sifru za wifi internet. Od tada, na wifi moze da se konektuje samo laptop na kome smo prvi put ukucali sifru i username a ostali uredjaji u kuci ne mogu da se povezu iako detektuju tu wifi mrezu, kada ukucamo lozinku nece da se poveze. Zvali smo telekom, ne znaju u cemu je problem, verovatno nesto na kompu treba da se cekira ali mi ne znamo sta. Da li biste mogli da nam pomognete?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Problem sa lozinkom nastane uglavnom kad ona sadrži neke specijalne znake, i čim je drugačiji layout za jezik na tastaturi, dolazi do greške u ukucavanju šifre.
      Ako na laptopu uspevate da se konektujete, na laptopu i pogledajte koja je tačno lozinka za wifi. Problem može da se reši i pristupanjem ruteru i kreiranjem nove lozinke.

      Избриши
    2. Hvala vam najlepse,uspeli smo da resimo problem promenom lozinke! :)

      Избриши
  109. Poštovani, imam ikomov ruter koji nema wi fi zato sam uzeo tp link wr740n i rešio problem. Međutim pojavio mi se novi problem kad hoću da povežem Samsung tv sa mobilnim telefonom preko allcast aplikacije ili smart view tv je prosto nevidljiv. Šta i kako moram da podesim ova dva rutera da bih rešio problem. Unapred hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ovo što si pomenuo kao IKOM jel to ruter (ima LAN portove)ili je samo modem, na koji si vezao novi ruter. Što se uparivanja TV-a sa mobilnim tiče, pronađi USER MANUAL za TV imaš objašnjeno. Ako je SMART TV u pitanju i imaš na njemu internet, onda je on svakako vidljiv na mreži.

      Избриши
  110. Postaovani,imam jedno pitanje.Usput radim nekom drugom,pa cu pokusati da objasnim...uglavnom pod 1.Desktop racunar mi je ukljucen ima interneta na njemu(ruter ukljucen) 2.Iskljucen je sinoc slucajno ruter 3.Ukljucen je pononovo, i sad se promenila koliko kontam ip adresa i ne moze od tog lika da se poveze laptop
    On je imao uvid u ip adresu i samo je nju kucao negde i tako se povezivao...Sta je to?prvi put cujem za to. Izvinjavam se na komplikovanom objasnjavanju :) Unapred zahvalan

    ОдговориИзбриши
  111. posotvani imam problema sa kucnom mrezom, naime imam sbb-ov ruter neki ciscov, i sad sam uzeo jos jedan asusov rt-ac51u da prosirim mrezu, tj. da ga stavim kod mene u sobu zbog boljeg signala. E sad gde se javlja problem kad sam raspakovao tuter i namestio usao sam u podesavanja i odma sam izabrao opciju AP mod rada, i krenuo sam manualno da podesavam ip adresu, promenio sam je bila je 192.168.1.1 a moj ciscov radi na 192.168.0.1 tako da sam asusovu stavio na .152 a defaultnu sam ostavio 0.0.0.0. Problem se javlja kada treba opet da udjem na konfiguraciju rutera ukucam u pretrazivac novu ip adresu on kaze da moram da se povezem preko njegovog wierlesa pa da pristupim, medjutim kada izaberem ASUS WIFI on ne moze da se poveze a na troobleshootingu mi kaze da ip adrese nisu podesene, kaze nij isti subnet mask? sta mi je cinit? unapred hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ostaje nejasno kako si pokušao da povežeš rutere, jesi ih spojio LAN kablom, ili si probao bežično? Iz Cisko rutera iz jednog slobodnog porta si doveo kabal u ASUS-ov WAN priključak? Ruteri se tako zovu između ostalog što su sposobni da sami dodele IP adrese svim uređajima, koje na njih povežeš. Malo je komplikovanije ako hoćeš bežično da ih povežeš!

      Избриши
  112. Drugi način žičanog povetivanja je LAN na LAN, ili kaskadno povezivanje, i onda oba rutera imaju istu IP adresu, pa onom sekundarnom ne možeš da pristupiš, nakon podešavanja

    ОдговориИзбриши
  113. Ako si napravio LAN na LAN vezu,evo ti jedan video primer kakva je procedura koju treba da odradiš:
    http://www.linksys.com/us/support-article?articleNum=155108

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na drugom (sekundarnom) ruteru, DHCP treba da bude isključen, kad je LAN/LAN veza!!!

      Избриши
    2. dada jsano mi je to, hvala na linku koristan je
      samo porblem mi je kada krenem da pristupam drugom ruteru ja ga resetujem i povezem ga preko LANa na laptop i udjem u podesavanja medjutim cim izvrsim prva podesavanja(u ovom slucaju sam isao na ap mod rada, zato sto mi za obican mod rada trazi da imam konekciju na internet) i cim sam namestio sifru i ime wifia koje mi prvo trazi on me izbaci i kaze:
      1. http://i.imgur.com/1wTqZLM.png
      2. http://i.imgur.com/LUaGeFb.png
      3. http://i.imgur.com/tHJfi0t.png
      (nadam se da cete uspeti da vidite slike)
      tako da ja prakticno i ne mogu da pristupim ruteru vise
      ne znam da li je to zato sto je nov ruter( juce kupljen), nije bio instaliran ili sta vec, odmah sam probao tako da ga spojim
      a da, hteo bih LANom da povezem dva rutera

      Избриши
    3. Naš savet je da napraviš LAN na WAN konekciju. Znači iz jednog sloobodnog LAN Cisko porta, kabal poveži sa WAN portom na ASUS-u. I u zavisnosti od operativnog sistema ispoštuj sledeće:
      http://www.linksys.com/us/support-article?articleNum=142941
      U današnje vreme na internetu imaš odgovor za gotovo sve , samo na žalost nije na srpskom, jer mi kaskamo za normalnim ovozemaljskim svetom , učimo sve od njih.

      Избриши
  114. Poštovani,
    Imam SBB-ov ruter Cisco 3928S,a na PC imam OS windows 8.1.Kada isključim računar na ruteru zelena led lampica postane narandžasta,stalno svetli i ponekad zatreperi.Da li to znači da računar i dalje održava vezu sa mrežom i da li to može da predstavlja problem.Ako je u pitanju problem kako to rešiti?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da računar održava vezu ako je tako čekirano u podešavanjima. imamli smo slučaj na servisu sa problemom da se računar sam od sebe uključi u sred noći, a povezan je na ruter. kako se to rešava pogledajte u našem postu:
      http://kompjuterija.blogspot.rs/2015/01/racunar-se-upali-sam-od-sebe.html

      Избриши
  115. Анониман4. мај 2016. 18:47

    Imam internet sve normalno radi, kada hocu da gledam seriju pise This site can't be reached check your internet connection. Kako da se to resi?

    ОдговориИзбриши
  116. Zdravo svima.Imam sledeci problem,internet imam preko wi-fi antene,kabal(koksijalni)povezan je u komp. i radi sve super.
    E sada hocu da povezem na ruter tp-link wr740n pokusao sam ali nece.Uradio sam sledece:kabal od wi-fi antene povezao sam u modem(motorola,sb5101ne)pa od modema u ruter UTP kablom i od rutera u kompijuter UTP kablom.
    Na telefono se poveze, ali nema signala,sta treba da uradim da bi mi radio ruter,da li treba da podesavam nesto u kompijuteru,inace kompijuter je windovs xp malo star.
    Unapred se zahvaljujem na odgovoru.
    POZZZZ

    ОдговориИзбриши
  117. Анониман28. мај 2016. 17:04

    Zdravo svima.Imam sledeci problem,internet imam preko wi-fi antene povezan na laptop. ADSL internet.
    ime rutera ZTE
    Eh sad problem je u tome kad idem igrat igrice multiplayer imam veoma visok ping i ne mogu igrat?
    kako da rijesim problem?
    hoce li biti bolje ako povezem sa kablom ruter-laptop.
    pozz

    ОдговориИзбриши
  118. Pozdrav...imam sledeci problem.zeleo sam da povezem dva rutera kako bih prosirik mrezu.prvi ruter je povezan za komp i ima svoje ime i sifru.lepo radi,povezem se preko laptopa na njega i surfujem bez muke.drugi ima svoje ime i svoju sifru konektovao sam se na njega i surfovak bez problema,medjutim kad sam skidao taj drugi ruter i vratio konektovao sam se al nisam mogao da surfujem vise.taj drugi ruter sam povezao na ovaj prvi.dal znate kako da resim to?hvala unapres

    ОдговориИзбриши
  119. Анониман20. јун 2016. 23:26

    Poštovani,
    Ruter je na spratu ispod laptop (preko wifi) se "nakači" na net kada sam pa skoro iznad njega i kada se odvojim jedno 1,5m on radi neko vreme 30min-1h i onda se pojavi žuti trougao za znakom uzvika i piše da je konektovan ali da nema internet,ja onda opet pridjem i uradim konekciju pa se on opet konektuje i kada se odvojim opet isto.Internet je zaštićen signal je 3-4 crte i to je ranije radilo..da li imate možda neku ideju?

    ОдговориИзбриши
  120. Анониман22. јун 2016. 10:46

    zdravo, imam laptop lenovo i stalno mi nestaje internet, tipa kad se upali ima interneta ali posle nekog perioda samo nestane, proverala sam da li je do modema ali na telefonu imam interneta, svaki put kad ga restartujem net se vrati ali nestane posle nekog vremena :o

    ОдговориИзбриши
  121. Анониман24. јун 2016. 15:17

    Dobar dan,ne razumem se bas najbolje u internet tehnologije pa bih zamolio nekoga za pomoc. Korisnik sam Kopernikus kablovskog interneta ,i pre odprilike mesec i po dana su se pojavili problemi. Koristim ruter Cisco koji ide na neki Netis wifi ruter. Problemi su tipa, konstantno NO INTERNET ACCES, ili ponekad nestaje,pa i uspem da ga povratim tako sto npr iskljucim iz struje i jedno i drugo na par minuta pa vratim.. reset uredjaja nije pomagao.. u zadnje vreme se na to dodao i problem sa padom brzine, imamo paket koji podrazumeva 30mbps brzine download i 3mbps upload sto je naravno do pre mesec dana bilo potpuno. Danas su bili ljudi iz Kopernikusa i zamenili sve kablove ,i time primetno resili problem ,,NO INTERNET ACCES,, . Jedini problem koji je ostao jeste taj da preko lana je brzina puna, dok preko wifi jedva ide do 8-9mbps sto je jako malo jer svi u kuci koristimo wifi... Znam da je po netu na ovakva pitanja odgovarano milion puta ali ne znam vise gde da trazim i sta da gledam. Sta moze biti problem u toj razlici brzine na wifi i lan. Nisam napomenuo da smo pre par dana kupili preko kp FRITZ wifi ruter umesto tog netisovog jer smo mislili da je u tome problem, ali izgleda da nije. Kao i da je sa upload brzinom sve ok i preko wifi i preko lan.

    ОдговориИзбриши
  122. Pozdrav pomozite ako mozete molim va jednostavno hocu ruterom da uhvatim komsin net imam odlican signal ali ne znam da konfigurisem ruter i postavke u kompu... hvala 150Mbps Wireless N Access Point
    TL-WA701ND

    ОдговориИзбриши
  123. Анониман1. јул 2016. 22:43

    Imam problem.. laptop mi je povezan na internet preko wi-fi ja ,cesto gubi signal..nekad se desi da pise da je konektovan,ali nema interneta pa moram da se diskonektujem i ponovo konektujem i tako radi jedno par minuta i onda ponovo isto. do cega to moze biti?

    ОдговориИзбриши
  124. Imam Orionov ruter za internet bez Wireles signala, kupio sam Tendin Wireles ruter povezao na Orion i sve uradio kako treba sva podesavanja uradio, ali sada posto imam i Wireles konekcija mi je jedno 3 puta sporija nego ranije, znaci kada je sam Orionov ruter ukljucen bez Wireles nadogradnje radi savresno full speed sve, ali kada prikljucim Wireles ruter konekcija opada i to mnogo ne mogu da ulazim na sajtove vise brzo kao pre, i da igram online igrice, ako biste mogli da mi kazete u cemu je stvar bio bih vam vrlo zahvalan kontaktirao sam vec par puta servis i pokusavli sve, ali nista. Hvala na razumevanju.

    ОдговориИзбриши
  125. Imam SBB kablovski internet u stanu, ruter CISCO. Wi-fi radi besprekorno, ali sam doneo desktop kompjuter i povezao ga LAN kablom na ruter. Uopste se ne pali ni lampica na ruteru da tu ima kabla, a ni komp uopste ne registruje da ima kabla. Ukljucena je na ruteru opcija DHCP, probao sam da promenim IP adrese na kompu kao sto pise gore u uputstvu, ali nista ne pomaze, kao da kabla nema. Inace, kabl je nov. Probao sam prvo sa starim koji je isto valjao, pa kad nije uspelo, kupio sam novi. Hvala unapred na odgovoru

    ОдговориИзбриши
  126. Tp link ruter ne dobija parametre WAN od modema. Obtaining network parameters. Kako resiti problem? Hvala

    ОдговориИзбриши
  127. Imam problem sa ruterom,radi nekih par minuta i onda prestane da salje signal.Sve je povezano dobro jedino sam primetio da se ruter ugreje previse i kad ga iskljucim iz struje pa ukljucim posle 10-15 minuta opet radi 5-6 min pa opet prestane.Sta bi moglo biti?

    ОдговориИзбриши
  128. Pozdrav druze. Imam problem sa internetom. Radi normalno ali mi se desava da dnevno dvadesetak puta izgubi vezu i budem bez interneta dok se ne vrati sto traje mozda dva minuta. Skoro sam promenio brzinu interneta, uzeo brzi paket i to je pocelo da se desava. Provajder mi je MTS, i sada imam taj neki internet kako ga oni zovu VDSL. Zvao sam ih, ispitivali su digitalno, danas je bio njihov serviser, pogledao je, posavetovao me je sta da promenim, promenio sam ali opet isto. Bio bih ti zahvalan ako mozes da mi pomognes. Hvala unapred.

    ОдговориИзбриши
  129. Postovani, imam problem sa internetom vec duze vreme, internet je odican i brzina je odlicna, problem je to sto imam lokal 20-setak metara od kuce, lokal je moj, prodavnica, kad god oni provlace bilo kakvu karticu ili uplacuju kredit nekome ja barem tako mislim, meni nestane internet na oko 2-3 minuta, a to je vrlo relativno, moze biti 50 puta u danu, a nekada se uopste i ne desava, ako me razumete, problem je iskljucivo u tome, ako znate resenje molim vas da odgovorite u najkracem roku, jer ovo me stvarno urnise vec duze vreme, hvala unapred.

    ОдговориИзбриши
  130. Ja koristim internet i tv preko oriona.Sa telefona mogu da se povezem i kanale da gledam.Na kompijuteru nema mreze,i kada kliknem na google chrome ikonu nece da je otvori.Ni jednu ikonu na komp.mi ne otvara.Zna li neko sta je u pitanju.Imam instaliran Windows 10 64 bit.to je sve sto znam.

    ОдговориИзбриши
  131. Postovani,
    interesuje me da li moze antivirus program tipa avast ili 360 total.. da ometa internet signal na SBB ruter cisco?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno, svaki antivirus proverava internet konekciju i eventualne napade sa interneta. Pogotovu ako imate neki malver u računaru koji se aktivira čim se konektujete na interenet.

      Избриши
  132. Cao meni ne zneli da se upali wifi na modemu sta da radi svasta sam probala ali nikako nece da se upali?? Ne znam u cemu je problem?/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ako ima Telekomov ruter, koji ima i wifi, dugme za uključivanje traži specijalnu tehniku pritiskanja: Pritisneš, malo zadržiš , otpustiš i čekaš da se upali signalna lampica za wifi. Ako ne uspe prvi put probaj opet. :)

      Избриши

Postavite pitanje!

KOMPJUTERIJA Servis - Dozvolite da se predstavimo, mi rešavamo svaki problem sa Vašim računarom,tabletom, LCD televizorom i savetujemo

Dragi naši verni pratioci i klijenti, KOMPJUTERIJA SERVIS je zaokružen i kompletan servisni sistem, koji na kvalitetan i pristupačana nači...