субота, 21. децембар 2013.

Tutorijali na Internetu- Šta su to Webinari- Umeće pretraživanja

U današnje vreme gotovo da ne postoji problematika koja nije u manjoj ili većoj meri obrađena na internetu. Ukoliko poznajete dobro engleski jezik onda vam je na raspolaganju ogromna baza podataka, tutorijala (obuka), analiza, kontakata.
 Ukoliko ste željni znanja, samo treba da budete vešti u pretraživanju, da vešto zadajete "ključnu reč" za problematiku koja vas interesuje i onda možete da pronađete rešenja za mnoge dileme.
Dobra vest je i što ima sve više materijala na srpskom i jezicima bivših YU republika.
Zadatak ovog bloga je da Vam otvori vrata i usmeri ka svetu znanja, ali i upozori na potencijalne opasnosti koje vrebaju sa interneta. Dakle sve će biti pisano tako da bude razumljivo i za obične korisnike a ne samo za IT profesionalce, jer njima pomoć i nije potrebna.
 Pa da krenemo!
Postoje mnoge "online" enciklopedije ali mnogi znaju da je WIKIPEDIJA (shodno ranku- šesti sajt na netu), najveća među onlajn enciklopedijama.

http://www.wikipedia.org/
Ne samo što su obarađene sve oblasti nego su na raspolaganju na brojnim jezicima. To je ogromna enciklopedija jer kad se registrujete možete i sami da dodajete sadržaje, a i da menjate one za koje smatrate da nisu potpuno relevantni. Naći će te obaješnjenje gotovo svih pojmova, samo na sajtu ukucajte problematiku koja vas interesuje.

Ukoliko ste okupirani sadržajima za unapređenje vašeg IT znanja, sada već ima puno toga  da se nauči ili preuzme sa sledećih sajtova:

http://tutoriali.org/

Na ovom sajtu sve što preuzmete za otvaranje morate da unesete lozinku: "tutoriali.org".

Tako da bi jedan sajt proizveo više interesovanja, mora da obrađuje i teme koje nisu posvećene samo jednoj oblasti, pa makar to bila i IT. Jednostavno morate da se pozabavite vrućim temama svakodnevice i onda  će te sa više strana i sa više verovatnoće da ugostite posetioce.
Primer za to je  znanje.org;

http://www.znanje.org/

Ako ste u sveri projektovanja i 3D dizajna , to jest radite u Auto CAD sistemu, naravno da postoje tutorijali i za tu oblast, koji vas makar uvode u svet CAD sistema, koji je moćan  i neizostavana alat za inženjere.
 Tutorijal za uvod u tu problematiku možete da pronađete na sajtu koji ima i mnoge druge sadržaje, i ako imate elan i potrebu da nadograđujete svoje znanje posetite:
http://www.ic.ims.hr/



 Ono što morate da znate jeste da poštujete činjenicu da je mnogo truda i rada uloženo u sistematizaciju znanja na ovim sajtovima, da bi bili spremni da vam se nadju kao baza znanja odakle će mnogi  da nauče mnoge stvari.

Jeste ja želim da vam predam ovde sistematizovane tutorijale, samo nedostaje vaša volja da učite i napredujete. Pa idemo dalje, znanje je moć i što više učite shvatate koliko ne znate, ili šta još želite da znate, a to je put bez kraja. Pa nastavljamo, naša sledeća destinacija je:

  http://www.tutorijali.net/

I tako dalje poenta je samo da u vaš pretraživač unesete pravu ključnu reč.
Ostao sam vam dužan da objasnim šta je to "Webinar"?
Webinar je onlajn seminar, koji se organizuje preko interneta i ima svoje vreme održavanja, kao i  činjenicu da morate da se registrujete da bi mogli da ga pratite. To je uživo predavanje, prezentacija na netu, koja će da vas uvede u neke postupke , procedure, znanja, itd.itd 

Нема коментара:

Постави коментар

Postavite pitanje!

KOMPJUTERIJA Servis - Dozvolite da se predstavimo, mi rešavamo svaki problem sa Vašim računarom,tabletom, LCD televizorom i savetujemo

Dragi naši verni pratioci i klijenti, KOMPJUTERIJA SERVIS je zaokružen i kompletan servisni sistem, koji na kvalitetan i pristupačana nači...