четвртак, 30. јануар 2014.

Poslovne aplikacije i onlajn usluge za svakog preduzetnika

Svedoci smo da se sve oko nas intenzivno ubrzava. Informacione tehnologije su svakako motorna i veštačka intelektualna snaga tog ubrzanja. Prema tome moderno i uspešno poslovanje bez upotrebe naj novijih tehnoloških dostignuća danas je nezamislivo.

Na ovom mestu napravićemo izbor poslovnih aplikacija / onlajn usluga koje su / treba da budu rutinski deo preduzetničke svakodnevice i primenjive su u Srbiji:
Grupisaćemo ih na sledeći način:

Provera solventnosti potencijalnog kupca / pertnera, i verodostojnosti podataka:

  1.  Narodna Banka Srbije nudi opciju da proverimo da li je firma u procesu prinudne naplate (u blokadi), da li je bila i koliko dana je to trajalo. To je svakako koristan pokazatelj o stabilnosti poslovanja, našeg kupca, partnera ili investitora. Potrebno je samo da znate podatke (Matični broj ili PIB) firme koju proveravate i posetite sledeću stranicu: http://www.nbs.rs/export/sites/default/internet/latinica/67/pn.html:
 2. Ako želite da proverite verodostojnost podataka neke kompanije, u smislu vlasničke strukture, lica ovlašćenih za zastupanje, kao i rezultata poslovanja, moraćete da posetite Agenciju za Privredni Registar (APR):



http://pretraga2.apr.gov.rs/ObjedinjenePretrage/Search/Search

Samo da napomenem da su ovi servisi na raspolaganju i preko smart telefona (Android, iOS), pa kad ste na terenu (komercijalista, trgovački putnik), i pojavi se nova firma , možete da napravite brzu proveru.

Koncentrisanje samo na relevantne internet podatke (naš izbor)

Pošto danas internet marketing i društvene i poslovne mreže igraju snažnu ulogu u kreiranju imidža jedne kompanije, tako je veoma važno za ozbiljnog menadžera da u svakom momentu zna šta njegova konkurencija radi. Pošto je na internetu kiša raznoraznih informacija koje primamo svakodnevno, potrebno je da neko vrši selekciju.
U tu svrhu napravljena je aplikacija 

1. TrackMaven  - ova aplikacija umesto vas prati sva dešavanja, objave, postove, tweet-ove, bukvalno sve  na netu što je povezano sa vašom konkurencijom. Dovoljno je samo da unesete ime vaše konkurencije. Nešto mi je palo na pamet; ako ste menadžer neke velike kompanije, možete da unesete ime i svoje firme, kako bi mogli da kontrolišete šta radi vaš marketing i PR sektor, kao i da pratite razne reakcije na društvenim mrežama povodom vašeg proizvoda ili usluge :).

Brzo i efikasno

Ako se nalazite na poslovnom putu, a u vašem kabinetu je hitno i neizostavno potreban vaš potpis, i za to je napravljena aplikacija,  koja se na zapadu uveliko i bezbedno primenjuje:

EchoSign - je aplikacija za iOS telefone, proizvodjač je Adobe, pouzdana je bezbedna.
Postoje i druge aplikacije za istu namenu i za Android platformu na smart telefonima.
Na primer:  SignNow
Možete da popunjavate pdf. forme i da potpisujete, aiko ste kilometrima daleko, vrlo korisno zar ne?

Komunikacija

Ako ste u inostranstvu ili treba da komunicirate sa inostranim partnerom, i ceo razgovor može da potraje duže, u cilju uštede (besplatan poziv), na svom telefonu možete instalirati jednu od sledeće dve aplikacije:
  1. Skype
  2. Viber

Daljinska tehnička podrška

Postoji aplikacija koja vam omogućava neposredan pristup u drugi računar na daljinu, ma gde se on nalazio.:
TeamViewer - je aplikacija koja omogućava da se brzo i lako koristite nečiji računar, pregledate dokumenta, ispravljate izveštaje, korigujete prezentacije, podatke. Mogućnosti su neograničene, kako u poslovne svrhe tako i u privatne. Naravno aplikacija treba da bude instalirana i aktivna na oba računara i morate da znate pristupnu šifru iz prograna TV drugog računara.



Toliko za sada, nadam se da je tekst bio od koristi za sve buduće ili aktuelne menadžere!

Pogledajte još:

 

E-mail - Elektronska pošta - Internet cloud skladišteni prostor

Нема коментара:

Постави коментар

Postavite pitanje!

KOMPJUTERIJA Servis - Dozvolite da se predstavimo, mi rešavamo svaki problem sa Vašim računarom,tabletom, LCD televizorom i savetujemo

Dragi naši verni pratioci i klijenti, KOMPJUTERIJA SERVIS je zaokružen i kompletan servisni sistem, koji na kvalitetan i pristupačana nači...