среда, 19. март 2014.

Ako izgubiš Android Telefon ili dođe do krađe Android telefona...

Znate da je Android operativni sistem razvijen od strane kompanije Google.  Ta kompanija je rešila da iskoristi svoje moćne resurse, tako što je u Android ugradila Device Manager, koji omogućava da svoj izgubljeni ili ukradeni telefone locirate, i ne samo to nego imate opciju da sa daljine zaključate svoj telefon ili obrišete odgovarajući sadržaj.

Sve to je moguće zavaljujući Vašem Google nalogu, koji morate imate otvoren, i morate se konektovati na internet, i svoj nalog naravno.


Medju svojim aplikacijama pronađete Google podešavanja i pokrenete istu,



Jedna od opcija koja vam je na raspolaganju je Menadžer Android Uređaja, i upravo nju treba da iskoristite:



Kada otvorite menadžer biće vam ponudjene sledeće opcije:


Isto tako na raspolaganju je i lociranje uredjaja, ako ste to omogućili na svom uređaju i tako otvorite:

https://www.google.com/android/devicemanager


Možete da nazovete svoj mobilni, možete da odradite blokadu i brisanje podataka.

Čuvanje vaših kontakata na bezbedno mesto i uvek dostupnim

Ono što je isto tako veoma važno je što gubitkom svog mobilnog uredjaja gubite sve kontakte ako se prethodno niste pobrinuli da ih čuvate na neko sigurno mesto.
Upravo zbog toga je razvijena Android aplikacija : Keeper, koja je na raspolaganju u Google Play prodavnici i besplatna je.

Tamo sačuvate sve svoje kontakte, jer oni se uskladište na Vašem Google drajvu (drajv u internet "oblaku"), i uvek možete da im pristupite i sa drugog uređaja.



1 коментар:

Postavite pitanje!

KOMPJUTERIJA Servis - Dozvolite da se predstavimo, mi rešavamo svaki problem sa Vašim računarom,tabletom, LCD televizorom i savetujemo

Dragi naši verni pratioci i klijenti, KOMPJUTERIJA SERVIS je zaokružen i kompletan servisni sistem, koji na kvalitetan i pristupačana nači...