субота, 25. октобар 2014.

Kako da vidite koji je "product key" Windows-a koji ste instalirali na računaru

Zamislite sledeću situaciju: Imate na računaru legalno instaliranu neku verziju Windows operativnog sistema, ( to znači da ste kupili licencu za njega, i kod instalacije ga aktivirali priloženim ključem), medjutim u medjuvremenu ste izgubili Microsoft OEM pakovanje koje sadrži ključ.
Pitanje glasi: Gde možete da pogledate "product key" u vašem računaru. Pokušajte da ga pronađete, i eto problema jer ga nema eksplicitno zapisanog.
Čak i u bazi registra, ga ne možete videti jer se koristi neka enkripcija.
Ista situacija vas može zadesiti i sa Microsoft Office setom programa kao i sa drugim programima.
Ovde ćemo da vas uputimo na rešenje koje može biti vrlo korisno po tom pitanju.

Program koji veoma detaljno analizira i vaš hardver i softver koji je na njemu instaliran je
BELARC ADVISOR.


 
Znači posle analize vašeg računara, otvara se stranica vašeg default browser-a i bivaju izlistani svi detalji hardvera vašeg računara (oznake i serijski brojevi komponenata), šta je na njemu povezano, šta je na njemu instalirano, verzije softvera koje su instalirane, kao i ključevi sa kojima je softver na vašem računaru licenciran. Korisno zar ne:




Pored kompletne analize hardvera, Belarc analizira i vaš softver, i ti da li je "up to date" (ažuriran), i  tačno izlista šta nedostaje od Update-ova.
Naravno analizira i kako ste konektovani na internet, preko kog uređaja i koje su lokalne IP adrese.

Ono što je poenta ove naše priče jeste to što on izlista i sve programe i njihove ključeve licenci:




Postoji još mnogo drugih programa preko kojih možete očitati ali samo neke segmente koje smo mi isprobali preko ovog programa na jednom mestu, pa proverite našu priču :).
Ključna reč za pretragu sličnih programa je "Product key finder".

Pogledajte još:

Korisni programi !!!

1 коментар:

Postavite pitanje!

KOMPJUTERIJA Servis - Dozvolite da se predstavimo, mi rešavamo svaki problem sa Vašim računarom,tabletom, LCD televizorom i savetujemo

Dragi naši verni pratioci i klijenti, KOMPJUTERIJA SERVIS je zaokružen i kompletan servisni sistem, koji na kvalitetan i pristupačana nači...