уторак, 07. октобар 2014.

Laptop u režimu HOTSPOT- kako to odraditi

Pošto često diskutujem na forumima gde se raspravlja o IT problematici, pre neki dan je jedan forumaš pitao kako da svoj laptop podesi da radi u hotspot režimu, to jest da njegov laptop pored toga što prima WiFi signal u isto vreme ga i emituje, pa okolni uredjaji mogu WiFi signal da primaju sa laptopa.

Ja nisam imao potrebu to da radim do sada ali sad me interesovalo kako da to odradim.
Ukucao sam u pretraživaču: Laptop as hotspot

Naravno Google je izlistao više sajtova koji nude besplatan softver za to. Hocu samo da upozorim da ako nemate dobru zaštitu na računaru, instaliranje svakog programa sa interneta je ravno avanturi.
Znači dobra zaštita proverava sve što skinete sa neta kao i kontroliše tok same instalacije, kako se neke skrivene aplikacije ne bi provukle i instalirale na vaš računar.

Prvi download je kod instalacije blokiran zbog Adware-a koji je pokušao da se instalira na moj računar.
 Onda sam skinuo : MyPublicWiFi, skenirao i instaliro:Pokrenuo sam program i sve je radilo dobro. Signal koji je emitovao moj laptop sam video na mom mobilnom i uspesno se konektovao.
Znači u ovom slučaju uslov je da WiFi kartica na vašem laptopu prima WiFi signal, onda ovakav program jednostavno konfigurise istu da radi i kao access point i u client modu.

Problem nastaje ako vi na laptopu primate signal preko USB modema mobilne telefonije. u tom slučaju na WiFi karticu vašeg laptopa ne dolazi signal.

Uredjaj koji bi trebal da reši ovakvu situaciju je 3G WiFi USB Router:

Karakteristike istog možete videti ovde:  http://myusbmodem.com/huawei-e583-3g-wifi-usb-router-features-and-specification-review.html

Pogledajte još:

Povezivanje vašeg laptopa na TV

 Нема коментара:

Постави коментар