Korisni programi


Kad ste na You Tube-u  ako želite da skinete (downloadujete) video klip postoji program  YOU TUBE Doownloader  (YTD);
Jednostavno kopirate URL (internet adresu koju pokazuje vaš pretraživač ) video klipa i istu prekopirate (paste) u program, a on klikom na "download" samostalno obavi ostalo:


U slučaju da želite neku pesmu u MP3 formatu, kako bi ste mogli da je slušate na vašem CD player-u, FREE STUDIO grupa aplikacija će vam to omogućiti:

Program je Free You Tube to MP3 converter i koristi se na isti način kao prethodni program, a on konvertuje video format u MP3 format:


Sledeći koristan program je za uređivanje sadržaja koji se nalazi u .pdf formatu i zaštićen je od kopiranja. Vrlo često ste u situaciji da otvorite neki dokument u .pdf formatu i to radite pomoću
ADOBE READER-a. međutim odatle je teško bilo šta kopirati, zato je namenjen program
NITRO pro 8:

Njegov interfejs je sličan Adobe Reader-u:
Mnogo je korisnih programa i alata koje možete koristiti potpuno besplatno, pogotovu ako znate prave lokacije sa kojih možete da ih skinete sa interneta.
To kažem zato što sa oficijalnih sajtova uglavnom skidate Trail (probne ) verzije programa , koji ili imaju ograničene mogućnosti , ili su ograničenog trajanja. Čak i kao takvi su vrlo korisni jer uvek možete da ih reinstalirate; to jest da ih razinstalirate i ponovo instalirate.

 Instalirajući razne programe desi se situacija (uglavnom namerno odrađena od onoga ko je pravio program),  da neki program nikako ne možete da razinstalirate , ili neki njegov segment.
Rešenje za takvu situaciju je program: REVO UNINSTALLER.
Sa njim možete sve da razinstalirate jer on pronalazi sve segmenta programa, i nudi opciju da uklonite bukvalno sve što je neželjeno iz vašeg računara.Flight radar- Sajt na kome u svakom momentu vidite koji avioni su u vazdušnom prostoru sa svim detaljima kao da ste u kontroli leta

Često se dešava da bacimo pogled na vedro nebo i ugledamo i po nekoliko aviona, koji u tom momentu nadleću naše područje. Ako ste nekad razmišljali o tome čiji li je avion i odakle i kuda leti, verovali ili ne na internetu i to možete da proverite, i to u realnom vremenu i tačno za svoju oblast.
To omogućava sajt www.flightradar24.com.
Prvo što vidite je svaki avion koji trenutno nadleće područje koje vas interesuje:


aaaa

 Pogledajte još:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Testirajte vaš hard disk (HDD) ukoliko postoji sumnja u njegov korektan rad

 Laptop u režimu HOTSPOT- kako to odraditi

Kako da vidite koji je "product key" Windows-a koji ste instalirali na računaru

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ukoliko želite da učite programiranje mi preporučujemo knjigu:

 


Коментари

Популарни постови са овог блога

Tipični problemi sa ruterom i kako da ih rešavate?

Kako napraviti mrežni kabal - Krimpovanje mrežnog (LAN) kabla.

Pristup vašoj IP kameri za nadzor preko interneta