субота, 13. септембар 2014.

Zašto se vaš laptop pregreva?

Nije redak slučaj da posle izvesnog vremena laptop počne da se greje više nego što je "normalno", i onda čujete kuler (ventilator) kako naglo povećava broj obrtaja, to jest počne da duva snažno kako bi ga "ohladio".
Kuler  sa senzora temperature dobija izveštaj o temperaturi pojedinih komponenti i ako su povećane on duva jače jer njegova uloga jeste da izduvava topao vazduh kroz rešetkaste ili mrežaste otvore na kućištu.
Šta je najčešći uzrok pregrejavanja laptopa? Pa prvi najčešći jeste:
  • Prašina se nagomila oko ventilatora i otvora kroz koji on izduvava, pa  normalna cirkulacija vazdušne struje   ili biva otežana ili dodje do blokade ventilatora
  • Prašina se nagomila na komponentama koje se inače greju pa pravi prepreku normalnoj transmisiji toplote.
  • neispravna baterija laptopa.
  • neispravnost neke komponente.

Ako se laptop zaista pregrejava može da dodje do njegovog restartovanja ili gašenja. Prema tome prema ovom problemu se treba odnositi koa prema nečemu kad mora urgentno da se deluje, kako ne bi nastupile ozbiljne posledice tipa otkazivanja (izgaranja) neke komponente, pa samim tim i otkazivanja laptopa.

Prva stvar koju treba preduzeti jeste locirati izvor povišene temperature u samoj fizičkoj arhitekturi laptopa. Pored toga što laptop izduvava topao vazduh kroz otvore na kućištu koji su za to i predviđeni, dodirom kućišta rukom u nekim slučajevima se može osetiti deo mašine koji se greje više nego što je uobičajeno.
 Čak i ako uspete da locirate izvor, rasklapanje laptopa je neminovno a ovde ćemo da vas upoznamo sa svim ključnim komponentama i potencijalnim izvorima problema:

 
Sl.1. MATIČNA PLOČA LAPTOPA

Na ovoj slici ne možete videti procesor i grafičkički čip zato što su prekriveni toplotno dobro provodnom metalnom pločicom na kojoj je bakarna šipka za odvođenje toplote sa procesora i grafičkog čipa do metalnog hladnjaka u koji duva ventilator.
Izmedju čipova (procesorskog i grafičkog), nalazi se termalna pasta čija je uloga da omogući bolju toplotnu transmisiju, odvođenje na metal.

Ako skinemo ovaj sistem za odvođenje i redukovanje toplote, pojaviće se čipovi:



Znači kao što smo već rekli prvo što treba očistiti prašinu i to počev od kulera (ventilatora), tu zna puno prašine da se sakupi kao i na otvorima na kućištu gde se topao vazduh izduvava u spoljnu okolinu
Prašina se čisti četkom od prirodnih materijala (čekinja) kako ne bi stvarala statički elektricitet usled trenja. Statički elektricitet može da bude vrlo opasan kako za komponente tako i za matičnu ploču.
Zbog toga je potrebno znati i kako se rukuje elektronskim komponentama (kako se hvataju rukama), da ne bi došlo di pražnjenja nagomilanog statičkog elektriciteta i oštećenja komponente.

Kad ste očistili sistem za odvod toplote onda pristupate čišćenju pojedinih komponenti. 
Budući da su bile pod naponom komponente i matična ploča zbog naelektrisanosti pojačano gomilaju prašinu na sebi:



Ram memoriju nikako ne treba hvatati preko kontaktnih pinova već je treba držati po obodima sa strane. Hard disk takođe ne treba dodirivati po elektronskom delu.

Matična ploča takođe zna da nagomila prašinu.

Ako ste već razmontirali sistem za hlađenje procesora i grafičkog čipa preporučuje se da promenite termalnu pastu koja se na njih nanosi kao medijum za lako predavanje toplote sistemu za hlađenje.

Ako se ustanovi da se neka komponenta preterano greje , običan korisnik tu neće moći da bilo šta uradi, problem treba da rešava stručno lice serviser.
Ukoliko nemate nikakvog iskustva i rasklapanje laptopa za vas nije preporučljivo, bolje to neka obavi servis umesto vas.
Nije dobro da komponente rade sa povećanom temperaturom pa ukoliko na laptopu radite zahtevne aplikacije (video igrice), koje znaju da dobro zagreju mašinu, preporučuje se da koristite specijalno postolje koje ima jedan ili dva ventilatora i kroz otvore na kučištu odozdo hladi vaš laptop.



Toplote ključnih komponenti možet pratiti i preko različitih softvera koji postoje, to u slučaju kad znate da prašina nije razlog pregrevanja vašeg laptopa.
Ne preporučuje se postavljanje laptopa na mekim podlogama (krevet, ćebe) koje zatvore izduvne otvore na kućištu i onemoguće normalan protok vazduha.

Ukoliko imate problem sa radom laptopa, ili neispravan laptop u našem servisu rešavamo sve:
 http://kompjuterija-servis.tk/

Pročitajte još:

Kako odabrati laptop računar?

60 коментара:

  1. Анониман26. јун 2015. 19:27

    pozdrav.. imam problem s lap tpom stim sto se zagreva nenormalno , posle nekog vremena on se ohladi a ne izduvava kao sto vi kazete.. sta moze da bude?

    ОдговориИзбриши
  2. sta podrazumevas pod "nenormalno"? Jesi kontrolisao temperature za CPU i GPU preko nekog softvera? Koji deo na laptopu se greje? Kuler sluzi da duvanjem hladi, a ti kažeš ohladi se bez duvanja toplog vazduha. Da nije baterija neispravna?

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман8. јул 2015. 17:18

    pozdrav. imam problem sa pregrevanjem laptopa. koristim ga za video igrice. lap top sam rasturao i ocistio ga skroz od prasine ali nastavlja da se pregreva, naj vise se pregreva bakarna sipka. a imam i postolje za podhladjivanje. i dalje se pregreva. da li ima nekog resenja za to?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. bakarna sipka o kojoj govoris je odvodnik toplote sa procesora i grafickog cipa i vodi do kulera. Jedino sto ti preostaje je da sklonis bakarni hladnjak(sipku), i da zamenis termalnu pastu na procesoru, i eventualno termalno gumeno jastuce na grafickom cipu, koji odvodi toplotu sa njega do bakra. Ako i to ne pomogne, ti vise nista ne mozes da uradis. Prekuglavanje grafickog cipa je opcija, ali to rade strucni serviseri.

      Избриши
  4. Kada baterija nije u lap topu on normalno radi ne greje se, ali kad stavim bateriju on se toliko zagreje da softver pocinje da koci...da li je problem u neispravnoj bateriji?

    ОдговориИзбриши
  5. naravno, kad je baterija loša, ona se ekstremno greje a time greje i unutrašnjost kućišta i ceo laptop, uključujući i čipset.

    ОдговориИзбриши
  6. Pozdrav,temperatura u lap topu mi je CPU 55-56,kad igram zahtevniju igricu skoči na čak 88-90 stepena,ventilator duva jako i lap se ne greje..pa me interesuje da li neće da izgori?

    ОдговориИзбриши
  7. Jel imas i eksternu graficku karticu? Ako je AMD - ova (Radeon) podesi da se ona aktivira, u Catalist-u, imas opciju; Configure Switchable Graphics, gde ubacujes aplikacije, igrice, prilikom cijeg pokretanja se pokrece i eksterna graficka, Buduci da je ona snaznija, lakse ce da podnosi opterecenje. Normalno je da se laptop greje kod zahtevnih igrica, i da duva jako da izduvava topao vazduh. Sto se trajnosti tice to je stvar kvaliteta laptopa.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav, Lap top drzim na postelju tj. kuleru, nema prasinu, pastu ima, baterija je hladna msm normalo radi. A kad stavim ruku ispod lap top-a najtoplije je na mestu procesora.
      temperatura dok surfujem po netu 65 stepeni, a dok nista ne radim 58, a kad igram neku igricu zagreje se i izgasi se, Jednom sam u toku igranja, izaso iz igrice i pogledao temperaturu bila je: 97 stpena!
      radi se: AMD turion II P560 processoru
      a graficka: Ati mobility radeon HD 5470
      sta je problem?!

      Избриши
  8. Pozdrav..koje su normalne temperature kod ASUS X551 MAV-SX264D u minimalnom i maksimalnom opterećenju?

    ОдговориИзбриши
  9. Procesor Celeron N2830 radi u opsegu od 40 - 62 Celzijusa. Do njegovog otkazivanja dolazi tek na 100 stepeni.

    ОдговориИзбриши
  10. Da li softver za merenje temperature može da podigne temperaturu za nekoliko stepeni ako je uključen prilikom opterećenja?

    ОдговориИзбриши
  11. Teško. To su mali softveri od nekoliko megabajta, i oni samo pokazuju (očitavaju) temperature koje mere senzori na matičnoj ploči ili u nekom čipu. Temperaturni senzori ionako neprekidno rade, i imaju ulogu da preventivno reaguju ako dodje do pregrevanja.

    ОдговориИзбриши
  12. Procesor na laptopu je Intel Celeron N2830 2.16GHz 2.16GHz,kad ne radim ništa temp. je 50-55,kad surfujem netom 58-62,kad gledam film do 65,kad igram CS 1.6 do 72.Laptop je star skoro godinu dana i još uvek je pod garancijom,pa me intresuje šta vi mislite o ovim temp. i koji je vaš savet?Grafička je integrisana a temperatura u sobi je 20-25.Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Temperature su OK. To je slaba konfiguracija za zahtevne igrice :(.

      Избриши
    2. Hteo sam da dodam jos nesto... Nije sve jedno koji brend racunara je u pitanju. Intelov čip je Intelov čip, ali na proizvođaču laptopa ostaje da reši konstrukciju samog laptopa, a samim tim i sistem za hladjenje, što je veoma važno. Isto tako i iskorišćeni materijali su od značaja, jer u današnje vreme besumučne konkurencije, rade se u sve većoj meri uštede koje su direktno na uštrb kvaliteta. Pa onda je NB bučan, pa onda se greje, pa onda je nestabilan , itd. itd. To jeste čitava nauka. Činjenica je i da brendovi doziraju kvalitet za pojedina tržišta (opet zbog konkurentnosti i niske cene) pa laptop kupljen u Engleskoj ili Nemačkoj nije istog kvaliteta kao u Srbiji i na Balkanu .

      Избриши
  13. Pozz imam problem sa temperaturom procesora laptop je toshiba satelite a300d bateriju ne koristim, procesor se pregrevao do 94 stepeni i odneo sam ga u servis na ciscenje s nadom da ce se to smanjiti medjutim ispalo je jos gore prilikom igranja konkretno world of tanks temp. je isla i do 96 imam postolje za njega tako da cirkulise vazduh temp prostorije do 28 stepeni je max i ne znam u cemu je problem nosio sam ga ponovo u servis i uveravao ih da je jos gore posle toga sto su i zakljucili posle mog upornog insistiranja i zamenili mi procesor sa drugim AMD Turion X2 RM-72 i dok miruje temp je oko 50 stepeni ali dok igram wot ide u neverovatnih 97 sto se tice graficke ona je integrisana ati radeon 3470 ali mi je i dalje nejasno kako se posle menjanja paste i ciscenja pogorsalo stanje

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bateriju ne koristiš, a da li si bateriju izvadio iz laptopa?. Nekad se ona enormno greje a zna i da pravi probleme i matičnooj ploči i ostalim komponentama. To što procesor radi na granici, može da bude do socket-a, to jest podnožja, gde je procesor postavljen, pa čak i do same matične ploče. Kolika je temperatura koju očitava senzor na grafičkom čipu. Šipka koja odvodi toplotu sa GPU, prelazi i preko CPU, pa je bitno kako rade i jedno i drugo.
      To nije neki moćan i nov laptop, pa se prekuglavanje ne isplati.

      Избриши
    2. Hvala na odgovoru, evo slike http://prntscr.com/901snv a sto se baterije tice skinuo sam je jer je stara i ne koristim je

      Избриши
  14. Pozdrav , možete li mi reći zašto na primer kada igram cs 1.6 laptop me se nenormalo zagreje a iako može da mi podrži i high level igrice isto kada igram recimo agar.io posle 10-15 minuta igranja krece bas jako da se cuje ventilator

    ОдговориИзбриши
  15. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  16. Pozdrav, Lap top drzim na postelju tj. kuleru, nema prasinu, pastu ima, baterija je hladna msm normalo radi. A kad stavim ruku ispod lap top-a najtoplije je na mestu procesora.
    temperatura dok surfujem po netu 65 stepeni, a dok nista ne radim 58, a kad igram neku igricu zagreje se i izgasi se, Jednom sam u toku igranja, izaso iz igrice i pogledao temperaturu bila je: 97 stpena!
    radi se: AMD turion II P560 processoru
    a graficka: Ati mobility radeon HD 5470
    sta je problem?!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Instaliraj neki program koji prati temperature, da vidiš šta se greje. Možeš na primer SPEEDFAN ili Hardware monitor. Od svih proizvedenih laptopova, mali broj modela se radi sa AMD procesorom, Intel tu suvereno vlada. Kada počne enormno grejanje a nije razlog prašina ili protok vazduha na kuleru, onda su počele promene na nekom segmentu matične ploče, ili kontakt BGA čipseta sa pločom negde popušta, ako sam čip nije u pitanju. Može jedino da se prekugla ili promeni čip.

      Избриши
  17. Postovani,uzeo sam nov laptop pre 2-3 nedelje u pitanju je toshibin model sa pentium n3540 procesorom i integrisanom grafikom ,medjutim nikakav vazduh ne izlazi kroz resetkice kojih ima sa strane i na dnu pa me to buni.Inace podeseno je u control panelu na aktivno hladjenje a temperature pri pretrazivanju na netu idu i do 70 stepeni.Da napomene i da je laptop vrlo tih cak i kad je temperatura u tom vecem opsegu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema razloga za brigu, to je samo Vaš subjektivni osećaj da nema vazduha jer je računar nov, pa je zato i tih i dobro reguliše temperaturu. Da nema hlađenja došlo bi do pregrevanja!

      Избриши
  18. Pozdrav uzeo sam nov laptop pre par meseca model asus x553m sa pentium n3540 up to 2.66gh i intel hd grafickom kad igram igrice na primer dota 2 temperatura laptopom se povecava na oko 90-93 stepeni dali moze se bateriju izvadi i u sta je problem sa temp? (izvinite zbog mog loseg jezika)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. tu ti je losa graficka kako se meni cini,intel sto se tice igrica zaboravi kakvu god da konfiguraciju ostalu imaju.to su vise poslovni laaptopovi.mozes mozda malo da pokusas da pojacas rad baterije i da smanjis detalje na low mozda ce pomoci.

      Избриши
  19. Posedujem lap top asus x550v I5 na 2,6-3,2(turboboost) grafa g force 720m 2gb ddr5 4 gb ram ... temperatura je prvelika i fps mi spusta kod minimalnih performansi na 15-20. Ako mozete da mi pomognete ne znam sta da radim cak i postolje mi ne pomaze . hvala unapred .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako si zaključio da je temp. prevelika, koji softver koristiš da pratiš temp.?
      Ako zaista jeste na gornjoj granici, il se pak laptop gasi ili resetuje, onda se
      poboljša hlađenje na "heat sinku" , zameni termalna pasta nekom kvlitetnom i svežom, ili ubaci silikonski "termal pad" ili eventualno bakarna pločica, ali to radi servis poput našeg.

      Избриши
  20. Koristim asusov laptop sa intel pentium 2020m 2.40ghz dual core i graficku Nvidi geforce 610m 1gb i integrisana Intel 1gb ali je od skoro poce da se pregrejava i da se gasi.Da li je to do prasine.Baterija je do sad stalno bila u laptopu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da bi se ustanovilo pravo stanje stvari, mora serviser da pregleda. Čišćenje prašine, zamena termalne paste, ako ne pomogne, onda se vrši prekuglavanje grafičkog čipa itd. U našem servisu to radimo na profesionalan način.

      Избриши
    2. Stigo je it servisa ali receno je da su biksne izjedene(istrosene) a u servisu je ociscen od prasine i zamenjena t. Pasta(naplatio mi za sve to 1500 din) a opet ume da kad sam samo na internetu dodje do 71C a kad stoji 58-65C.Sta to moze da bude rekao je da treba kuler da se menja a taj servis nije bas najbolje hvalen a i uzgled zadrzao je laptop è dana u servisu.Mnogi kazu da je lazov i prevarant a NEKI ga i hvala

      Избриши
    3. Kulere vrti jel tako? Razlog povisene temperature je uglavnom popustanje nekog kontakta na spoju chipa (grafika ili chipset)i maticne ploce. Zato mi skinemo chip (imamo spec. masinu za to), obnovimo kontakte ( reballing) i onda ponovo zalepimo chip. I posle si miran i ti i laptop. :)

      Избриши
    4. Da li bi pomogla zamena kulera naso sam kuler za ovaj tip procesora.Radi sve komplet(skidanje starog,montaza,zamena paste,i od prasine)sa povoljnim delom 3000 din, a sa novim 40e.

      Избриши
  21. koristim laptop hp elitebook 2570p sa i7 procesorom,kad surfujem po netu temperatura procesora je od 45 do 60 stepeni mereci sa hw monitorom,da li su to normalne tempereature za ovaj laptop

    ОдговориИзбриши
  22. Pozdrav,imam lap top dell 3542,procesor intel core i7 2.00 ghz,graficka GeForce 840m,ram memorija 4 gb. Interesuje me da li je normalno da prilikom igranja igrice FIFA 16 procesor se optereti do 100%(tako pokazuje task manager),a temperatura ode do 70 stepeni(tako pokazuje preko SPECCY programa).Non stop tokom igranja igrice izlazi topao vazduh iz lap topa.

    ОдговориИзбриши
  23. Pozdav... Imam hp4535s laptop. skoro sam mu menjao hard disk... Sada sam primetio da posle rada od prilike 15 min ako ja samoinicijativno odem da restartujem lap top sve normalno radi dok se gasi medjutim kada se treba ponovo da se startuje kao da se neki delovi ugase i tako stane... Jos jedna stvar kada odigram neku igricu temperatura maticne ode na 70C ili 71C gotovo po pravilu i tako ostane da stoji... Da li je ovo povezano i da li je to neki problem? ja sumnjam da je povezano i nije normalno da tako visoka temperatura maticne poloce stoji.... temperatura poraste i na procesor i na graficku ali po zavretku igrice vrati se na oko 40C...

    ОдговориИзбриши
  24. Анониман2. мај 2016. 15:12

    Pozdrav jedno pitanje imam samsung nc10 laptop 2GB rama ddr2 windows 7 ultimeit sve radi kako treba ali se brzo zagrijava prilikom surfovanja zagrijava se ispod i tastatura dali znate sta je uzrok..Zagrijavanju jer je ispod bas vruc pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znamo zašto se greje, i to možemo da rešimo samo u našem servisu!
      http://kompjuterija-servis.tk/

      Избриши
  25. Анониман10. мај 2016. 00:48

    Postovani imam Asusov laptop godinu dana star, procesor je Intel Core i7-4710HQ CPU @ 2.50GHz graficka NVIDIA GeForce GTX 850M, ima 8gb ram memorije, i dok surfujem netom ili sam na nekom sajtu na kom je potrebna kamera temperatura procesora je od 55-70 stepeni. Pa me interesuje zasto se tako greje?

    ОдговориИзбриши
  26. Анониман18. јун 2016. 00:09

    Imam hp6735s i kad ga palim cuje se kako radi i ne pojavljuje se slika i samo jednom okine i kuler pocne brze da vrti i posle radi sve normalno,dok radi greje se sa strane gde je kuler..sta moze biti?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kuler zna brzo da vrti pre nego se podigne sitem i ne očita kolika je temperatura na senzorima na komponentama. Čim očita on preuzima komande i posle se smiri!!!
      Ako i posle nastavi da se greje, preduzimaju se standardne mere:
      -isključe nepotrebni procesi
      - očisti prašina
      - zameni termalna pasta i termal pad7pasta na grafici
      Ako se i dalje greje, forsiraj ga dok ne otkaže grafika, onda pošalji laptop kod nas da zamenimo čip :).
      to ti je HP i Acer, imamo ih najviše na servisu!!!

      Избриши
  27. Mene je laptop hp 250 g1 procesor intel pentium 2020m 2,40 ghz graficka intel hd graphics 2500 ram 4 gb,kad igram cs 1.6 ili neke druge temperatura ide do 77/8/9 da li je to normalno?

    ОдговориИзбриши
  28. Имам компјутер марке "Тошиба". Загрева се и вентилатор скоро непрекидно ради. Сервисер каже да му је мерио радну температуру када га је тестирао и да она износи 53 степена целзијуса. Такође је рекао да је његова нормална температура рада између 50-55 степени и да је нормално да се греје. Очистио га је од прашине и премазао пастом.Рекао је да лаптопови имају рупу са доње стране која увлачи свеж ваздух и додатно расхлађује компјутер, али овај модел то нема. Међутим, он се и даље повремено кочи и не прима команде. Имам инсталиран оперативни систем windows 8. да ли ми можете објаснити у чему је проблем?
    Поздрав

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovako, temperatura 53 jw sasvim Ok. skini "speedfan" pa izmeri. To što se koči, može da bude ne samo grafika, već do hard diska, do operativnog sistema, do virusa, itd.
      Pogledaj u Task manager-u, koliko procesa rade u pozadini , naročito kad je "Start up" u pitanju, isključi sve što je nepotrebno...

      Избриши
  29. Pomoc molim vas..Lap top je Toshiba Satelite c875d-s7225,mnogo se greje,kuler je promenio pre nekoliko dana zvuk,stalno se pojacava i smanjiuje brzina,bucan je mnogo za razliku od ranije,ranije skoro da se nije cuo i sada kao da se ^gusi^..Otvarao sam lap top,ocistio sam ga celog ali nista,sve je isto..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. problem je sa grafičkim čipom ili sa nekim od mostova (južni, severni), dođe do popuštanja kontakata između njih i matične ploče, ili do problema sa samim čipom.
      U našem servisu to rešavamo, pa izvolite pošaljite laptop!

      Избриши
  30. Pomoc molim vas..Lap top je Toshiba Satelite c875d-s7225,mnogo se greje,kuler je promenio pre nekoliko dana zvuk,stalno se pojacava i smanjuje brzina,bucan je mnogo za razliku od ranije,ranije skoro da se nije cuo a sada kao da se ^gusi^ i desava se da se ugasi,retko ali ugasio mi se 2 put za poslednje dve nedelje..Otvarao sam lap top,ocistio sam ga celog ali nista,sve je isto..

    ОдговориИзбриши
  31. ve molam da mi pomognete moji laptop mnogo zagreva kaj procesoru iz leve strane je mnogo zezak ima mnogo teperatura visoka sta mu je ako oze da mi pomognete
    a osobeno koga igram igru jacu

    ОдговориИзбриши
  32. odneo sam laptop u servis radi reda da bi ga ocistio od prasine menjao pastu i sundjere na cipovima,zatim kad mi se laptop vratio iz servisa naravno sacekao sam oko 2 sata da se laptop malo ugreje jer je bio napolju na minusu,upalio sam ga i sve je bilo ok,usao sam u igricu koja mi je radila normalno 60 frejmova,igrao sam je oko desetak minuta i ugasio mi se,radio mi je pre nego sto sam ga odneo u servis,da li mozete nekako da mi pomognete i da mi date neki savet hvala

    ОдговориИзбриши
  33. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  34. Pozdrav imam lenovo ideaped100 bez kulera, greje se nenormalno i nekada sam iskljucuje ja sam zamenio termalnu pastu. Da nije nesto do programa ili nesto slicno sto pregrejava?

    ОдговориИзбриши
  35. Pozdrav
    Moj laptop se nenormalno zagreje za samo 10 minuta..
    problem je kad ga ostavim kod kuce i krenem napolje obicno na posao..
    moj mladji brat je po par sati na njemu,i ja kad dodjem kuci laptop bude skoro pa uzaren,ne mogu ni njemu ni roditeljima da objasnim sta se moze desiti,da li ima neko resenje,kako da sprecim to?gore procitano nista mi nije pomoglo

    ОдговориИзбриши
  36. ako igra igrice onda nije dobro,promeni pastu na CPU I GPU i neki dodatni kuler drugo jedino da se pogleda

    ОдговориИзбриши
  37. pozdrav moj laptop se zagreje na 68 stepeni kada koristim internet.Kada igram neku zahtevniju igru on se zagreje na 88 do 95 stepeni.moj laptop je hp G62
    specifikacie mog laptopa:
    procesor: AMD athlon 2 p340 dual-core (2 CPUs) 2.2 GHz
    ram:4GB
    graficka:AMD RADEON HD 4250
    Ja neznam u cemu je problem koristim windows 7 imam directX 11 i koristim ovaj laptop vec 2 godine ali se ovoliko nikad nije grejao.Zna li neko u cemu je problem?

    ОдговориИзбриши
  38. Анониман3. јул 2022. 20:31

    Pozdrav.
    Imam laptop oko dve godine, od samog pocetka i njegovog koriscenja radio je izuzetno sporo.
    Bio je jedanput na servis, medjutim isto sve i nakon servisiranja. Od skoro sam primetio da je poceo da se zagreva malo vise nego inace, iako u pocetku nije bilo tako. Sta bi mogao da bude problem?

    ОдговориИзбриши

Postavite pitanje!

KOMPJUTERIJA Servis - Dozvolite da se predstavimo, mi rešavamo svaki problem sa Vašim računarom,tabletom, LCD televizorom i savetujemo

Dragi naši verni pratioci i klijenti, KOMPJUTERIJA SERVIS je zaokružen i kompletan servisni sistem, koji na kvalitetan i pristupačana nači...