Tutorijali

  Kako da očistite vaš računar od virusa

Kad vaš računar počne da se ponaša čudno, a  može da se napravi čitava lista različitih simptoma koji su pokazatelj da je u vaš računar infiltriran neki maliciozni softver, uzrok može da bude kompjuterski virus, trojanac, adver, malver, spajver itd...
I pored toga što imate instaliranu zaštitu u vidu antivirus softvera, nije nemoguće da u vaš računar prodre neki zlonamerni softver. Najčešće i najveće pretnje dolaze upravo sa interneta, i samim otvaranjem nekog sajta moguće je da u pozadini odmah bude pokrenuta neka zlonamerna ili špijunska aplikacija. Dobra zaštita odreaguje tako što odmah blokira taj sajt.
Svakodnevno se pojavljuju nove pretnje, i kompanije koje se bave proizvodnjom softvera za zaštitu, stalno moraju da prate sve  nove pretnje da bi njihov softver bio i od njih zaštita.
Zato je izuzetno važno ne samo da imate instaliranu zaštitu već i da stalno ažurirate taj softver, jer u protivnom on nove pretnje neće biti u stanju da "vidi".


Ako je ipak došlo do inficiranja računara, ovde ćemo objasniti kako se takva situacija rešava:
Računar koji je inficiran ne može se očistiti skeniranjem postojećeg antivirusa, jer da je on bio dobra zaštita ne bi ni došlo do inficiranja.
Teško  možete da rešite takvu situaciju i naknadnom instalacijom boljeg AV.
Naj efikasnije se uklanjaju virusi pomoću drugog računara koji nije inficiran i koji ima dobru zaštitu:


 Pogledajte ceo tekst!

Tutorijali na Internetu- Šta su to Webinari- Umeće pretraživanja

U današnje vreme gotovo da ne postoji problematika koja nije u manjoj ili većoj meri obrađena na internetu. Ukoliko poznajete dobro engleski jezik onda vam je na raspolaganju ogromna baza podataka, tutorijala (obuka), analiza, kontakata.
 Ukoliko ste željni znanja, samo treba da budete vešti u pretraživanju, da vešto zadajete "ključnu reč" za problematiku koja vas interesuje i onda možete da pronađete rešenja za mnoge dileme.
Dobra vest je i što ima sve više materijala na srpskom i jezicima bivših YU republika.
Zadatak ovog bloga je da Vam otvori vrata i usmeri ka svetu znanja, ali i upozori na potencijalne opasnosti koje vrebaju sa interneta. Dakle sve će biti pisano tako da bude razumljivo i za obične korisnike a ne samo za IT profesionalce, jer njima pomoć i nije potrebna.
 Pa da krenemo!
Postoje mnoge "online" enciklopedije ali mnogi znaju da je WIKIPEDIJA (shodno ranku- šesti sajt na netu), najveća među onlajn enciklopedijama.


Коментари

  1. Koristio sam dugo bežični internet preko rutera Tp Link TP-WR842ND, ali pre dva dana se dešava da mogu da koristim internet preko mobilnog telefona a računar nemože da koristi internet, mada je povezan na Wi Fi mrežu. Pokušavao sam da resetujem ruter, da menjam podešavanja, ali bez uspeha. Šta da radim? Da li da menjam ruter?

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Postavite pitanje!

Популарни постови са овог блога

Tipični problemi sa ruterom i kako da ih rešavate?

Kako napraviti mrežni kabal - Krimpovanje mrežnog (LAN) kabla.

Pristup vašoj IP kameri za nadzor preko interneta